Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Dagens lag U19: Manchester United - Borussia Dortmund
Upplagt för målkalas när Die Schwarzgelben gästar

Manchester Uniteds juniorer kliver ikväll in i slutspelet av Uefa Youth League, där man på hemmaplan ställs mot tyska Borussia Dortmund i åttondelsfinal. Likt United är Dortmund ett tämligen målglatt lag. Därmed är det ett möte som spås kunna bli målrikt. 

Ungdomarna tog sig vidare från gruppspelet i slutet av förra året, där man ställdes mot Villarreal, Atalanta, och Young Boys. Det var alltså samma lag som herrarna hade i sin grupp.

Den enda plumpen kom hemma mot Villarreal, då man förlorade med 4-1. Resterande matcher vann man, vilket i slutändan gjorde att man vann gruppen.

I kvällens match ställs man mot Borussia Dortmund, som hade en betydligt tajtare grupp att ta sig igenom. I grupp C gjorde man upp med Ajax, Sporting CP, och Besiktas, där det blev en jämn kamp mot de två förstnämnda. Dortmund knep emellertid andraplatsen framför Ajax efter att ha landat på bättre målskillnad, bland annat efter att ha besegrat nederländarna med 5-1 på bortaplan.

Tyskarna har visat vara ett målglatt lag, då man gjorde 16 mål i gruppspelet. Dock ska det sägas att man också släpper till en hel del. Kanske klingar det bekant när man tänker på Borussia Dortmund?

Senast kommer de gulsvarta från en seger i en play-off-match mot italienska Empoli, där man vann med 5-3.

För Neil Woods grabbar i United kommer man senast från en vinst i FA Youth Cup mot Leicester med 2-1. En som blev avgörande då och lär kunna bli det även ikväll är Alejandro Garnacho. Frågan är knappast om spanjoren gör mål ikväll, utan snarare när och hur många. 17-åringen har gjort fyra mål i de tre senaste matcherna och toppar dessutom den interna skytteligan på tolv mål (alla turneringar inkluderade).

Manchester Uniteds lag

Borussia Dortmunds lag

Förutsättningarna

Förutsättningarna som gäller ikväll är helt enkelt att det lag som går vinnande ur striden också avancerar till kvartsfinal. Det är därmed inget dubbelmöte som gäller.

Vinnaren ikväll ställs mot antingen Real Madrid eller Atlético Madrid. Dessa lag möter varandra imorgon.

En eventuell kvartsfinal för Uniteds del går i så fall av stapeln den 15 eller 16 mars.

Tidigare möten

Tro det eller ej men Manchester United och Borussia Dortmund har faktiskt mött varandra i juniorsammanhang. Vi får dock backa bandet sisådär 20 år. Då möttes man i en turnering som hette Nokia Debitel Cup.

Dessförinnan har man mötts i Blue Stars International Youth Tournament år 1993 samt 1973 och 1974.

Resultaten i dessa turneringar var emellertid inte mycket att hänga i granen.

Teve

Matchen ses via Uefa.tv och MUTV. På den senare plattformen endast inom Storbritannien och Irlands gränser. Matchstart är 21.00 svensk tid.