Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - Leicester City
Dags för seger igen

Manchester Uniteds damer är inne i en svacka, med tre förluster och en oavgjord på de fyra senaste matcherna. Motståndet då har dock varit idel toppklubbar, nu väntar istället Leicester som ligger näst sist i tabellen i en match där United går in som storfavoriter.

Manchester Uniteds lag

Marc Skinner ställer ut en oförändrad elva jämfört med förra veckans förlust mot Manchester City

Motståndarnas lag

Förutsättningarna

United ligger inför matchen på fjärde plats i ligan, med två poäng ner till femteplacerade Manchester City och lika många upp till tredjeplacerade Tottenham. Man ha ytterligare två poäng upp till Chelsea på andraplatsen, men de har också en match mindre spelad.

Leicester ligger som samt näst sist med fyra segrar på sina femton matcher, och United är alltså stora favoriter idag. Formen är dock som sagt svag, med förra helgens förlust mot Manchester City i FA-cupen färskt i minne. Före det förlorade man mot City även i ligan, medan man före det faktiskt klarade 1-1 borta mot Arsenal i vad som på pappret ser positivt ut. United ledde dock länge med 1-0 och fick med kvarten kvar spela med en man mer. Ändå tillät man Arsenal kvittera genom Stina Blackstenius. En seger där hade kunnat sätta tonen för resten av säsongen, istället kom alltså de två förlusterna mot City direkt efter.

Med åtta omgångar kvar och bara en toppmotståndare kvar att möta bör United dock kunna plocka en hel del poängen, och även om andraplatsen kanske blir svår att nå bör man kunna spela till sig plats tre när säsongen sammanfattas.

Tidigare möten

Säsongens bortamöte spelades i seriens andra omgång, och United tog då en tämligen komfortabel seger med 3-1 efter mål av Ella Toone samt inhopparna Maria Thorisdottir och Martha Thomas.

Teve

Matchen sänds inte på svensk tv.