Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Damlaget: Manchester United - Leicester 4-0
Enkel seger stärker Uniteds topplacering

Efter dubbla nederlag mot Manchester City lyckades damlaget idag avfärda Leicester väldigt lätt. Spelet såg bra ut och resultatet tar laget tillbaka i jakten på Chelsea framför, även om också Tottenham jagar bakifrån. Katie Zelem gjorde två mål direkt på hörnspark där Leicester verkligen såg junioraktiga ut. Överlag var det en fin reaktion efter de senaste förlusterna. 

United började piggt och hade i princip allt tryck på Leicester. Det var också Martha Thomas som kunde peta dit 1-0 efter en kvart och hon hade bud på fler mål. United vann boll enkelt på mittfältet hela första halvlek och kunde lätt spela sig förbi vid egna uppspel. Alessia Russo hade en fin möjlighet att peta in 2-0 redan efter 25 minuter men det tog till dryga 30 innan hon fick dit tvåan. Det var efter en hörna och inlägg från höger som Russo satte dit bollen med huvudet. Inlägget kom från Ella Toone.

Leicester hade svårt att skapa något och de har bara gjort tre mål på bortaplan under hela säsongen. Det märks. I slutet av första halvlek böljade spelet lite fram och tillbaka, från straffområde till straffområde och det fanns ingen kamp alls på mitten. Leicester fick fram någon halvchans men egentligen inget som såg riktigt farligt ut. Istället var det Hannah Blundell som sånär fick dit trean i slutet av första.

I andra halvek handlade det mesta om Katie Zelem. Hon la in en hörna direkt i mål i förlustmatchen mot City senast och idag gjorde hon det två gånger om i andra halvlek. Från höger och direkt i mål. Hon har en fin högerfot men det såg ändå väldigt enkelt ut och på något sätt kändes Leicester agerande på dessa hörnor väldigt svagt ut. Det borde inte kunna bli mål två gånger om direkt på hörna i en sådan här match.

Katie Zelem gjorde två mål direkt på hörna i andra halvlek

United fortsatte därefter att enkelt rulla boll och Leicester bjöd inte något motstånd på mittfältet alls. Det gjorde att United fortsatte komma lätt fram till fina chanser under hela matchen. Överlag såg passningsspelet bra ut, med många fina inlägg så med lite mer skärpa i avsluten hade det här blivit en riktig målfest. Sista 20 fick trion Boe Risa, Hanson och Fuso speltid. Den senare lyckades nästan sätta 5-0 i slutminuterna och såg överlag pigg ut.

Summa summarum blev det här en enkel seger och någon form av bekväm träning på offensivt spel. Ett spel som räckte till 4-0 med mersmak. Nästa helg väntar Reading på bortaplan. Det är bara att ta med sig en fin seger i ryggen.

 

Manchester United Leicester 4-0 (2-0)

FA Women’s Super League, 5 mars


1-0 (17) Martha Thomas
2-0 (30) Alessia Russo
3-0 (59) Katie Zelem
4-0 (63) Katie Zelem


Uniteds lag: Earps; Batlle (Harris 80), Caldwell, Thorisdottir, Blundell; Groenen, Zelem; Galton (Hanson 73) Toone (Boe Risa 73); Russo, Thomas (Fuso 70)


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK