Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Tottenham Hotspur
Ett möte mellan två extremt oberäkneliga lag

Två av ligans mest oberäkneliga lag ställs imorgon mot varandra på Old Trafford i form av Manchester United och Tottenham Hotspur. Gästerna kommer senast från en betydligt roligare match än hemmalaget, som verkligen har kniven mot strupen imorgon kväll. 

Manchester United

Det finns inte mycket som redan är sagt vad gäller Manchester United för tillfället. Dagsformen är svag och återigen snackas det om ett splittrat omklädningsrum, litet förtroende för managern, och ”storstjärnor” som kommer och går som de själva vill. Jag har säkert missat något, men kontentan är hursomhelst att det inte råder harmoni i Unitedlägret.

Derbyt mot Manchester City var rena haveriet. Ett lågvattenmärke. I stället för att stå upp för klubbmärket och visa stolthet valde de flesta i stället att pissa på det. Ett par spelare visade dessutom att de aldrig behöver göra en match till för klubben. Men riktigt så funkar det ju inte, tyvärr. Och vidare kan vi slå fast att dessa patetiska ursäkter från spelarnas sociala medier-konton inte betyder någonting. Vad som betyder något är prestationerna ute på planen.

Imorgon har man chans till (liten) revansch när Tottenham Hotspur kommer på besök. Ett möte som på förhand känns väldigt ovisst. Gästerna är bra i ungefär varannan match och med tanke på att man vann med 5-0 senast borde det vara dags för en sämre prestation nu. United å sin sida lyckas åtminstone hålla en någorlunda kontinuerlig nivå och för det mesta vara medelmåttiga som bäst.

Laget Ralf Rangnick kommer ställa ut imorgon kommer givetvis inte vara detsamma som mot City. Minst halva backlinjen bör vara förändrad. Jag räknar med att Raphaël Varane är spelklar och då går han givetvis in i startelvan. På ytterbacksplatserna borde Luke Shaw och Diogo Dalot vara högaktuella.

Mittfältet är egentligen strunt samma, eftersom United allt som oftast spelar utan ett sådant.

Måhända har Cristiano Ronaldo tjurat färdigt och kan tänka sig spela imorgon. För Edinson Cavani lider ju uppenbarligen av någon form av hypokondri, så om vi känner honom rätt lär han ha känt efter tillräckligt mycket och länge för att inse att han inte kan spela. Vi lär få lite mer klarhet när Rangnick håller presskonferens senare under fredagen.

De enda som känns tämligen självklara i offensiv väg är Jadon Sancho och Bruno Fernandes. Vilka som tar platserna runtomkring kan mer eller mindre kvitta.

Möjlig startelva:

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur är alltså precis som Manchester United ett svårt lag att få grepp om.

Ena omgången kan man förlora hemma mot Wolves för att i nästa slå Manchester City på bortaplan och därefter förlora mot bottengänget Burnley.

I ligaspelet har man hursomhelst på de två senaste matcherna 9-0 i målskillnad efter att manglat både Leeds United och Everton med 4- respektive 5-0.

Man har därmed fått bra fart på offensiven, där så klart Harry Kane och Son Heung-min är de två lysande stjärnorna. Nu tycks det emellertid vara så att en viss Dejan Kulusevski på allvar slagit sig in i Antonio Contes elva. Spurs offensiv har därmed fått ytterligare en dimension med svenskens genombrottskraft och oförutsägbarhet. 21-åringen har på sex matcher stått för två mål och tre framspelningar. Och mer lär komma.

Om det kommer imorgon återstår att se, men att Kulusevski tar plats i startelvan lär det inte råda några tvivel om. Framåt finns som sagt även Kane, som nu börjat varva upp rejält. Fem mål på de tre senaste matcherna är så klart inget som bådar gott för Uniteds just nu högst mediokra försvar.

Det verkar dessutom som att Conte fått någorlunda ordning på kantspelet, som ju är en viktig komponent i italienarens spelfilosofi. Conte spelar ideligen med så kallade vingbackar, där Matt Doherty och Ryan Sessegnon på senare tid lagt beslag på de platserna. Doherty lär vi kunna räkna med spelar till höger men Sessegnon på andra kanten klev senast ut med en muskelskada och väntas vara borta ett par veckor. Ersätter gör högst troligt Sergio Reguilón.

Centralt tycks även det andra nyförvärvet från Juventus (utöver Kulusevski) i Rodrigo Bentancur hittat rätt. Sannolikt gör han den danska jordfräsen Pierre Emile Höjbjerg sällskap på mitten.

I backlinjen har Spurs också fått en hyfsad kontinuitet där en trebackslinje med Cristian Romero, Eric Dier, och Ben Davies börjat sätta sig.

Möjlig startelva:

Historik

Senaste gången lagen möttes var i oktober förra året, då under Ole Gunnar Solskjaers ledning i United. Den gången tog United en relativt komfortabel bortaseger med 3-0.

Tottenhams senaste besök på Old Trafford var dock en mindre rolig historia. I oktober 2020 blev United förnedrade och förlorade med 6-1…

Visste ni att…

 • Dimitar Berbatov, Michael Carrick, och Teddy Sheringham är spelare som representerat bägge klubbarna?
 • Harry Kane har vunnit Premier Leagues skytteliga tre gånger?
 • Lagen har mötts två gånger (FA-cupen) när Manchester United gick under namnet Newton Heath? Detta skedde 1899.

Matchinformation

Manchester United
Tottenham Hotspur
Turnering: Premier League, omgång 29
Tid: Lördagen den 12 mars 2022, 18.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Jon Moss
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Cavani (ljumske)
 • Shaw (covid, liten chans)
 • Ronaldo (höft)
 • Varane (covid, stor chans)
FORM
O12/2SouthamptonHPL1-1
V15/2BrightonHPL2-0
V20/2Leeds UnitedBPL4-2
O23/2Atl MadridBCL1-1
O26/2WatfordHPL0-0
F6/3Man CityBPL1-4

Tottenham Hotspur

Skador och avstängningar:

 • Sessegnon (muskel, april)
 • Tanganga (knä, april)
 • Skipp (ljumske, inget datum)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
F13/2WolvesHPL0-2
V19/2Man CityBPL3-2
F23/2BurnleyBPL0-1
V26/2Leeds UnitedBPL4-0
F1/3MiddlesbroughBFA0-1
V7/3EvertonHPL5-0

United mot Tottenham

Totalt:19693-50-53310-255
Hemma:9864-16-18186-100
Premier League:5937-12-10101-57
SENASTE MÖTENA
O2020-06-19BPL1-1
F2020-10-04HPL1-6
V2021-04-11BPL3-1
V2021-10-30BPL3-0
SENASTE HEMMAMATCHER
V2017-10-28HPL1-0
F2018-08-27HPL0-3
V2019-12-04HPL2-1
F2020-10-04HPL1-6