Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Reading - Manchester United
Ny trepoängare i sikte

Manchester United kommer med en övertygande vinst mot Leicester i bagaget. Det var en tydlig tillbakastuds efter förlusterna mot Manchester City innan dess. Målskyttet lossnade igen senast och överlag skapade laget många chanser. Motståndet är dock inte enkelt denna lördag då Reading inte sällan gör fina matcher och är svåra att göra mål på. De två senaste har dock visat på motsatsen och United är klara favoriter. 

Manchester Uniteds lag

Readings lag

Förutsättningar

Uniteds damlag kommer som sagt med en övertygande seger i ryggen. Dessförinnan var laget klart utspelat av Manchester City men vi ser det som en tillfällig dipp. Skinner gav igår en statusuppdatering och flera tongivande spelare saknas, såsom mittfältarna Lucy Staniforth, Hayley Ladd och Carrie Jones. I försvaret saknas sedan tidigare Aofie Mannion och Millie Turner. Nyförvärvet Jade Moore är i full träning men är ännu inte redo för spel.

Laget anfallares såg fina ut senast. Martha Thomas och Alessia Russo gjorde mål och Ivana Fuso gjorde ett fint inhopp. Det mest spektakulära mot Leicester var dock att Katie Zelem gjorde två mål direkt på hörnspark.

Försvararen Diane Caldwell ger sin syn på matchen nedan.

Marc Skinner erkänner att laget har flera tunga skador men menar också att truppen nu är bred och stämningen god. Det finns inga ursäkter och vi räknar med en riktigt bra match mot Reading idag. Reading å sin sida hade en väldigt fin form under perioden oktober-början av februari men har sedan dess gått sämre. Senast säkrades visserligen en poäng mot Tottenham men innan dess förlorade de stort både mot Arsenal och Brighton genom att totalt släppa in åtta mål.

Reading har dock en fin hemmasvit överlag och ordinarie målvakten Moloney är tillbaka vilket ses som ett stort plus för laget. Den unga anfallaren Emma Harries uttalar sig om motståndet och matchen och betonar att Reading kan störa vilket lag som helst på en bra dag.

Tidigare möten

På de senaste fem matcherna har United vunnit tre och Reading en. Under säsongen har de varsin seger och United vann senaste matchen i ligan med 2-0 hemma i september månad. Då gjordes målen av Kirsty Hanson och Ona Battle.

Teve

Matchen sänds på Viaplay och Sky Sports.