Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Atlético Madrid
Säsongens viktigaste match?

Imorgon är det dags för det andra mötet i åttondelsfinalen mellan Manchester United och Atletico Madrid, och det är upplagt för en rejäl rysare i säsongens kanske viktigaste match.

Eftersom att det första mötet slutade 1-1 så är det så enkelt att det lag som vinner imorgon kväll, också går vidare. Bortamålsregeln är ju också borttagen så Atlético kan inte gå vidare på grund av fler bortamål.

Manchester United

United kommer senast från en oerhört viktig seger mot Tottenham där Cristiano Ronaldo visade vilken fantastisk spelare han kan vara, och förhoppningsvis kan Ronaldo, som gjort hela 25 mål mot Atlético Madrid fortsätta på samma spår imorgon.

På skadefronten så ser det lite osäkert ut med Bruno Fernandes, Scott McTominay och Luke Shaw alla tveksamma. Fernandes och Shaw på grund av positiva covid-19 test och McTominay med en vadskada. Om det finns några mer skador får vi veta på Ralf Rangnicks presskonferens senare idag.

Det kommer att bli mycket intressant att se vilken elva som Rangnick väljer att ställa upp med, och det beror såklart mycket på hur läget är med främst Fernandes och McTominay då man inte har speciellt många alternativ på mittfältet. Eventuellt kan det bli så att man måste förlita sig på 33-åriga Nemanja Matic från start, vilket inte känns optimalt då han spelade 80 minuter i lördags.

Får vi se Nemanja Matic från start imorgon?

Dock så har man som nämnt ovan inte speciellt många alternativ, utan om varken Fernandes eller McTominay är redo att starta så kommer det med stor sannolikhet bli ett mittfält beståendes utav Matic, Fred och Pogba. I vanliga fall så skulle det vara ett mittfält som jag hade varit väldigt nöjd med, men med tanke på att man spelade i lördags så tror jag att det kan finnas lite trötthet i benen hos alla tre.

Något annat som kommer att vara intressant är vilken formation Rangnick väljer att ställa upp med. Jag hoppas att tysken väljer en fyrbackslinje och inte en fembackslinje som man gjorde i Madrid, speciellt då det inte verkade fungera ändå. Förhoppningsvis spelar man antingen 4-3-3 eller 4-2-3-1 som man är vana vid, eller någon slags diamant med Bruno, Pogba, Matic och Fred i mittfältet om portugisen är redo att spela.

Men om vi tar och försöker oss på att förutspå hur startelvan kommer att se ut imorgon så vågar jag garantera att David de Gea vaktar målet. I försvaret hade jag gärna sett ett mittbackspar beståendes utav Raphaël Varane och Victor Lindelöf, och anledningen till det är helt enkelt att de är Uniteds två bästa mittbackar i mitt tycke. Ytterbackarna tror jag kommer att bli Diogo Dalot och Alex Telles.

Som jag nämnde ovan så tror jag att mittfältet kommer att se likadant ut som i lördags, alltså Matic, Pogba och Fred, om inte Fernandes eller McTominay är tillbaka. Framåt hoppas jag att Anthony Elanga får chansen från start då han räddade United i det första mötet. Vidare borde Jadon Sancho vara given, och efter lördagens match borde Cristiano Ronaldo också vara det.

Möjlig startelva:

Atlético Madrid

Atlético Madrid har spelat tre matcher sedan mötet med United, och det har gått på bästa möjliga sätt med tre vinster mot Celta Vigo, Real Betiz och Cadiz.

Madridlaget kommer att behöva klara sig utan Yannick Carrasco även i morgon, då han avtjänar sin andra av den tre matchers avstängning han drog på sig i gruppspelet mot Porto, och över det så har man ett flertal spelare som också kan missa matchen på grund av skada.

Spelare som med stor sannolikhet kommer att missa morgondagens match är Daniel Wass, Geoffrey Kondogbia och Mario Hermoso. Spelare som är tveksamma är Matheus Cunha, Thomas Lemar, Angel Correa, Sime Vrsaljko, Koke, Stefan Savic och José Gimenez.

Atlético Madrid spelar en tre- eller fembackslinje beroende på hur man vill se på det, alltså med tre mittbackar och två ytterbackar som ibland kan vara yttermittfältare. I de första mötet mot United var det dock mer en fembackslinje med Sime Vrsaljko och Renan Lodi på kanterna, som båda är försvarare, och antagligen får vi se något liknande imorgon.

Vidare till startelvan så kommer Jan Oblak stå i mål, och på de tre mittbackspositionerna tror jag att vi får se Felipe, Mandava och Stefan Savic. Om Vrsaljko är redo för spel så tror jag att han kommer att starta, men annars så skulle vi kunna få se Marcos Llorente där då han vikarierat som högerback tidigare. På vänsterkanten så känns Lodi som det rätta valet.

På de tre centrala mittfältspositionerna tror jag att vi får se Hector Herrera, Koke och De Paul och på topp är Joao Felix självklar. Hans anfallspartner blir Angel Correa om han är frisk, men annars kanske Antoine Griezmann får chansen från start.

Möjlig startelva:

Historik

Mötena mellan lagen har varit otroligt få. Man har bara mött varandra tre gånger, där det senaste var det första mötet i åttondelsfinalen förra månaden. Innan det får vi gå tillbaka till 1991 för att hitta de senaste mötena mellan lagen.

Visste ni att…

 • Manchester United har inte lyckats vinna mot Atletico Madrid på de tre mötena mellan lagen.
 • På de tre matcherna mellan lagen har man gjort två mål, och de har gjorts utav Anthony Elanga och Mark Hughes.

Matchinformation

Manchester United
Atlético Madrid
Turnering: Uefa Champions League, åttondelsfinal 2:2
Match 1: Atlético – United 1-1
Tid: Tisdagen den 15 mars 2022, 21.00
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Slavko Vincic (Slovenien)
Teve: Telia/C More

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Fernandes (sjuk)
 • McTominay (fot)
 • Shaw (covid, inget datum, stor chans)
FORM
V15/2BrightonHPL2-0
V20/2Leeds UnitedBPL4-2
O23/2Atl MadridBCL1-1
O26/2WatfordHPL0-0
F6/3Man CityBPL1-4
V12/3TottenhamHPL3-2

Atlético Madrid

Skador och avstängningar:

 • Carrasco (avstängd, andra matchen av tre)
 • Wass (knä)
 • Kondogbia (muskel)
 • Hermoso (muskel)
Tveksamma:

 • Correa (fot)
 • Koke (muskel)
 • Vrsaljko (muskel)
 • Cunha (knä)
 • Savic (muskel)
 • Lemar (muskel)
FORM
F16/2LevanteHligan0-1
V19/2OsasunaBligan3-0
O23/2Man UnitedHCL1-1
V26/2Celta VigoHligan2-0
V6/3BetisBligan3-1
V11/3CádizHligan2-1

United mot Atl Madrid

Totalt:30-2-12-5
Hemma:10-1-01-1
Champions League:10-1-01-1
SENASTE MÖTENA
F1991-10-23BCWC0-3
O1991-11-06HCWC1-1
O2022-02-23BCL1-1
SENASTE HEMMAMATCHER
O1991-11-06HCWC1-1