Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Atletico Madrid 0-1
Sämst när det gäller

Ny förlust på hemmaplan i slutspelsfasen av Champions League och säsongen över i mars. Renan Lodis mål i den första halvleken sänkte United och det blir ingen kvartsfinal för det röda laget från Manchester. 

Den första halvleken är visserligen till stora delar bra och kanske borde hemmalaget haft ledningen efter 30 spelade minuter.

Men när man försvarar som man gör vid Atletico Madrids ledningsmål kan jag inte annat än att tycka att man inte förtjänar att spela kvartsfinal i den största klubbturneringen i Europa.

Den andra halvleken gjorde det defensiva laget från Madrid det man är absolut bäst på och maskade bort 45 minuter som om det inte vore för någonting.

Förlust, uttåg och inget mer att blicka framåt mot den här säsongen. Då blir det inte många godkända spelare.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5

Har typ ingenting att göra under 90 minuter. Känslan är dock att han borde kunna göra det bättre vid målet. Hans usla spel med fötterna fortsätter.

Diogo Dalot: 5

Inleder starkt och bombar upp på sin högerkant. Tappar dock allt eftersom och tappar markeringen vid ledningsmålet. För dåligt försvarsspel av portugisen.

Raphaël Varane: 6

Är väl egentligen minst dålig i försvaret. För stora ord att säga att det är en bra insats. Men godkänt betyg får fransmannen, mer än så behövs väl inte sägas kan jag tycka.

Harry Maguire: 5

Utbytt 84′. Fortsätter se stressad ut så fort en motståndarspelare är i samma postnummer som honom. Behöver inte försvara särskilt mycket alls men sprider trots det en stor osäkerhet runtomkring sig. Inte ens nära godkänd.

Alex Telles: 5

Vill mycket offensivt och försöker med en hel del inlägg. Kvaliteten varierar dock alldeles för mycket och vid frisparkarna och hörnorna i slutet så är det för låg nivå.

Fred: 7

Utbytt 75′. Bäst i Manchester United ikväll. Brassens första halvlek är riktigt bra. Vinner mycket boll, lugn och sansad i passningsspelet och hotar dessutom offensivt. Hemmalagets klart bästa spelare.

Scott McTominay: 5,5

Utbytt 67′. Svajig i passningsspelet och ganska klumpig i duellspelet under de första 45 minuterna. Blir dessutom alldeles för ofta satt ur position och är för het i bollerövringarna. Matic bör går före skotten på ett tremanna-mittfält framöver.

Bruno Fernandes: 5,5

Utbytt 67′. Fint inspel till Elanga under inledningen och med lite tur har han då en assist. Därefter har han ett farligt skott och borde kanske (?) haft en straff med sig i den första halvleken. Andra halvlek är direkt svag.

Anthony Elanga: 6

Utbytt 67′. Om det inte vore för Jan Oblaks huvud hade svensken varit målskytt redan efter fem spelade minuter. Är därefter rätt osynlig men slutar aldrig att springa. Vilket i dagens Manchester United är mer än vad majoriteten av spelarna gör.

Jadon Sancho: 6

Uträttar inte mycket under 90 minuter. Försöker och försöker men det räcker inte fram. Har en farlig volley i den andra halvleken men utöver det händer inte mycket. Får likt sin svenska ytter-kollega godkänt. Mycket på grund av hans vilja att alltid våga.

Cristiano Ronaldo: 5

Om han var outstanding mot Tottenham var han typ den totala motsatsen idag. Skapar inte någonting under hela matchen och ser likt många andra matcher den här säsongen kantig och slarvig ut. Borde fått mer service men man bör kunna kräva mer av portugisen.

Marcus Rashford: 4

Inbytt 67. Spelade egentligen för kort tid för att betygsättas. MEN. Under sina drygt 25 minuter på plan är engelsmannen klart sämst i Manchester United. Att beskriva Rashford som iskall för stunden är bland de grövsta underdrifterna någonsin. Bidrar inte med någonting.

Paul Pogba: N/A

Inbytt 67. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nemanja Matic: N/A

Inbytt 67. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Edinson Cavani: N/A

Inbytt 75. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: N/A

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas.