Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snart är mardrömssäsong #92034 över

Säsongen har egentligen varit död sedan länge.

Men nu är den avrättad på riktigt.

Och Manchester United är så klart inte ett av Europas åtta bästa lag, så en kvartsfinal hade ju egentligen inte varit rimlig. 

Finfint:

 • Första 30-35 var United riktigt bra. Rörligt, one-touch duellstarka och snabba i fötterna. Tyvärr var det inte några jättelägen som skapades, men det var en spänst och inställning vi inte sett så ofta den här säsongen.
 • Freds första halvtimme! Brassen spelade som i trance och höjdpunkten var givetvis den Berba-Redondo-inspirerade (på samma del av planen!) dribblingen som fick miljoner människor världen över att tappa hakan samtidigt.
 • Anthony Elanga är alltså både den enda som gjorde mål och den som var närmast att göra det igen i en slutspelsmatch i Champions League. Fascinerande. 

Illa:

 • Mittbackarnas stötbrytningar. Både Maguire och Varane gick bort sig flera gånger och såg allt annat än synkade ut. Vid Atlétis båda mål (även det bortdömda) i första var kaptenen ur position och skapade numerärt överläge för spanjorerna. Han är för dålig. Alla vet det.  
 • Tyvärr försvann ju den sista chansen – visserligen, som väntat – att vinna en titel och endast Arsenalbucklan återstår. Alla dessa tomma säsonger börjar bli deprimerande, speciellt när det är omöjligt att se någon ljusning. 
 • Diogo Dalot hade alltså tre-fyra avslut i en avgörande CL-match? Hur kan det ske? Vem är det som säger åt honom att skjuta vid tillfälle? Hur många gånger har han lyckats?  
 • Bytena? Jag är inte alls med på hans fortsatta Championship Manager-liknande skiften i matcherna. Att plocka in Rashford medan både Bruno och Elanga går av är också som att visa att man ger upp. 
 • Roy Keane framstår, som sig bör, ofta som en buffel numera. Han har nästan blivit en karikatyr av sig själv med sin kritik till höger och vänster. Men han har en poäng när det gäller spelartunneln och det här kramandet och pussandet och vänskapliga pratandet med motståndare innan avspark ser inte bra ut. Kanske är jag för old-school, men jag tycker det borde väck. Visst, kramas och prata – men vänta till efter matchen. 
 • Ronaldo fick 90 minuter. Ronaldo hade 0 avslut på 90 minuter. 

Fruktansvärt:

 • Den slovenske domaren stod för ett av de sämsta beslut jag sett i mitt liv. 75 minuter spelade och Llorente ramlade i eget straffområde. United hade fortsatt anfall men av någon obegriplig anledning fick domaren för sig att spanjoren var så allvarligt skadad att han såg sig tvungen att blåsa av spelet. Chockerande uselt beslut. Han försökte rädda det med att vinka in spanjorerna läkarteam, men då reste sig Llorente…
 • Marcus Rashfords formkurva är om inte annat så åtminstone konstant så långt ned på botten en formkurva kan vara. Jag tror helt ärligt inte att Rashford skulle förändra matchbilden i en bottenmatch i Superettan i det här läget. Han har alltså gjort 2 mål på sina 24 senaste framträdanden. Det är 2 mål sedan oktober förra året. Han borde givetvis inte få spela en minut till resten av säsongen.
 • Matchen var hemsk att se på. Inte bara för ångesten över att United tvingades jaga så mycket, utanför att den helt saknade rytm och domaren blev en centralfigur. 
 • United har vunnit en slutspelsmatch i Champions League på Old Trafford de senaste elva åren. En enda. På 11 år. 

Slutligen

 • Endast “slutspurten” återstår av ytterligare en skitsäsong som Unitedsupporter, där dalarna än en gång varit betydligt fler än topparna. Jag tror att det 2021/2022 är den vidrigaste säsong jag upplevt sedan början av 1980-talet – och då fick man vara “glad” om man fick se United två-tre gånger per år. Den kan med andra ord inte sluta fort nog så vi slipper eländet. Förhoppningsvis försvinner även en tredjedel av den här misslyckade spelartruppen i sommar också, även om jag har litet hopp om att ersättarna ska göra någon större skillnad. 
 • Det var inte många år sedan Juan Mata klev av planen när vi jagade mål i CL i ett av de märkligare Unitdbytena i modern tid. Mot Atletico fick han kliva in i ett annat av de märkligare bytena. Men han är fin, Juan, och förtjänar inte att vara en del av det här brödgänget som nu kallar sig United. 
 • Med Liverpoolmatchen uppskjuten i helgen innebär det att det dröjer ända till 2 april innan United spelar match igen. Och jag kan inte säga att det är ett uppehåll som smärtar.