Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Tuchel ett hett alternativ / Kostsam flaskkastning / Elanga i landslaget

Dagens nyhetssvep toppas av Uniteds tränarjakt, där Chelseas Thomas Tuchel har seglat upp som ett hett alternativ. Vidare kan flaskkastningen mot Diego Simeone straffas hårt. Anthony Elanga har dessutom slutligen valt landslag.

Tuchel hett alternativ för United

Enligt The Guardians Jamie Jackson har Manchester United placerat Thomas Tuchel på sin slutliga lista med potentiella nya tränare. Chelsea-tränarens framtid i Chelsea är oviss sedan klubben drabbats hårt av sanktionerna mot ägaren Roman Abramovic.

Tuchel har meddelat att han blir kvar i Chelsea säsongen ut. Men framtiden därefter tycks vara högst osäker för stunden. Något som United ska se som en möjlighet.

Övriga tränare på listan är Erik Ten Hag, Mauricio Pochettino, Luis Enrique och Julen Lopetegui. Detta enligt Jamie Jackson, alltså.

Flaskkastare riskerar lång avstängning

Under gårdagens tunga förlust mot Atletico Madrid i Champions League kastades flaskor in på motståndarnas tränare Diego Simeone. United tittar nu närmare på tv-bilderna för att hitta de ansvariga. Det kan resultera i en avstängning på tre år, rapporterar Simon Stone på BBC.

Moore i truppen – Bruun och Ladd otillgängliga

BBC:s Emma Sanders kommer med en uppdatering inför Uniteds WSL-match mot West Ham. Till att börja med är Jade Moore med i truppen. Sugne Bruun och Hayley Ladd är inte tillgängliga – men är tillbaka i träning.

Avslutningsvis är Kirsty Smith, Lucy Staniforth, Aoife Mannion och Millie Turner fortsatt borta från spel.

Elanga väljer Sverige

Det har troligen inte undgått någon, men ett glädjande besked är att Anthony Elanga har valt att representera det svenska landslaget och nu tagits ut i VM-playofftruppen. Även Victor Lindelöf, som är lagkapten i landslaget, är uttagen i truppen.

Levitt, Mastny och Fernendez landslagsuttagna

Uniteds unga målvakt Ondrej Mastny, 20, har tagits ut till det tjeckiska U20-landslaget.

Vidare har vänsterbacken Alvaro Fernandez, 18, tagits ut i Spaniens U19-trupp.

Avslutningsvis är Dylan Levitt, nu på lån i Dundee United, uttagen i Wales trupp som ska försöka ta sig till VM via playoff.