Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: West Ham United - Manchester United
Tufft bortamatch, det är bara seger som räknas

West Ham United Women v Manchester United Women - Barclays FA Women's Super League

Manchester Uniteds damlag ska ikväll mäta krafterna med West Ham United på bortaplan. För United är det ännu en match som bara måste vinnas.

United parkerar just nu på tredjeplatsen i tabellen, vilket är den sista platsen som ger Europaspel nästa säsong. För West Ham handlar säsongsavslutningen bara om ära.

Manchester Uniteds lag

Vi noterar att Uniteds skadekris har förvärrats ytterligare, då även Maria Thorisdottir saknas ikväll. Den norska mittbacken ersätts i startelvan av den norska offensiva mittfältaren Vilde Boe Risa. I övrigt är det samma spelare som i de senaste matcherna. Exakt hur laget formeras återstår att se, men jag gissar att Leah Galton går ner som vänsterback och att Hannah Blundell flyttar in som mittback.

På avbytarbänken ser vi nyförvärvet Jade Moore, som för första gången är med i en matchtrupp för United. Sannolikheten för en debut ikväll får anses vara stor.

Uniteds bänk är läskigt tunn, då bara fem av de nio tillgängliga platserna fylls och vi har inte ens tillräckligt många utespelare för att genomföra fem byten.

West Hams lag

Förutsättningarna

Manchester United har alltjämt en skadedrabbad trupp. Detta till trots är det här en match som bara ska vinnas.

Vi är just nu trea i tabellen och har Europaödet i egna händer. Ska vi greja tredjeplatsen krävs emellertid att vi i stort sett går rent under säsongsavslutningen. För bakom oss ångar Manchester City på och de ljusblå – som är fem poäng bakom United men med en match till godo – framstår just nu som Englands bästa lag. Vi måste helt enkelt utgå från att de vinner alla sina matcher.

Tottenham är förvisso fyra just nu men de har realistiskt sett ingen chans att ta tredjeplatsen. Detta kan illustreras av att statistiksidan Fivethirtyeight ger Londonlaget mindre än en procents chans att sluta topp 3.

West Ham ligger just nu sexa i tabellen men de har idel tuffa matcher kvar under säsongsavslutningen.

Tidigare möten

Det är här faktiskt säsongens första möte mellan United och West Ham. Matchen skulle egentligen ha spelats den 9 januari men blev uppskjuten på grund av covidutbrott hos West Ham.

Sedan United återuppstartade damlagsverksamheten har vi tre vinster och en förlust mot West Ham.

Förra säsongens bortamatch slutade med en 4-2-seger för United, bland annat tack vare två mål av Alessia Russo.

Hemmamatchen förra säsongen spelades på Old Trafford, då United tog en behärskad 2-0-seger.

Teve

Matchen sänds inte i Sverige. Utanför Sveriges gränser går matchen att se gratis på FA Player i de flesta länderna i världen utanför Norden och Baltikum.