Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ronaldo stannar / Ny hint om ten Haag / Unge Garnacho med i Argentinas trupp

Lördagens nyhetssvep innehåller Ronaldo, ten Haag och unge Alejandro Garnacho. Enligt uppgift finns det god chans att Ronaldo stannar kontraktet ut och förändringar i Ajax ger en hint om att ten Haag lämnar Ajax till sommaren. 

Ronaldo stannar

James Ducker på the Telegraph resonerar om Ronaldos vara eller icke-vara nästa säsong. Enligt uppgifter talar mycket för att Ronaldo stannar även om det inte blir spel i Champions League nästa säsong. Tidigare har det ryktats om att han försvinner bort om han för första gången sedan genombrottssäsongen i Sporting Lissabon missar Champions League. Det har också ryktats om trubbel med stämningen i United och relationen till lagkapten Harry Maguire. Det sistnämnda får vi nog ta med en nypa salt.

Ducker menar istället att Ronaldo troligen stannar och hoppas på en ordentlig vändning i United med en ny manager nästa säsong. Ett annat argument som framförs är att det blir svårt för andra klubbar att matcha Ronaldos kontrakt.

Ny hint om ten Haag

Manchester Evening News rapporterar ånyo att ten Haag kan vara på väg till United. Den senaste nyheten att Klaas Jan Huntelaar är klar som sportchef i Ajax (efter Overmars) tas som en hint om att ten Haag kan komma att lämna. Det är något oklart varför men den ansedde journalisten Mike Vermilj, som anses ha god insyn, menar att ten Haag i princip inte alls var inblandad i beslutet om sportchef. Detta tas alltså som intäkt för att han tänker sig lämna efter säsongen.

Unge Garnacho med i Argentinas trupp

Unge Alejandro Garnacho är uttagen i Argentinas landslagstrupp för första gången. Den 17-årige yttern har under en längre tid spelat regelbundet i Uniteds U-lag och har under säsongen gjort två mål på nio matcher i U23. Han ses som en av de stora talangerna inför framtiden. Han har dubbla medborgarskap och har tidigare också representerat Spaniens U23-landslag.

Nick Cox i Uniteds Akademi uttalar sig om uttagningen.

Vi är mycket glada för alla killar som får internationellt erkännande i så ung ålder. Det är en fantastisk händelse i en pojkes liv att få representera sitt land och en fin möjlighet att lära. Det finns en del i internationell fotboll som en Akademi inte kan matcha, tävlingens natur, typ av motstånd, platserna du kommer till i världen, så det är ett underbart komplement till Akademin.