Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen
Formsvaga Unitedspelare slåss om VM-platser

Åtskilliga Manchester United-spelare är involverade i avgörande matcher när VM-kvalet går in i den sista och näst sista fasen. Vi har sex spelare i Europas playoff med ytterligare Unitedbidrag i Afrika, Asien och Sydamerika. Dessutom får många av våra bästa ungdomsspelare visa upp sig på olika nivåer.

Som alltid har United skickat ett stort antal spelare på uppdrag. Den här gången noterar vi 19 spelare i a-landslag och ytterligare 16 i ungdomslandslag.

A-landslag

Argentina (Garnacho)

Redan VM-klara Argentina tar tillfället i akt att flörta med spelare som innehar dubbla medborgarskap. Detta ser Manchester United-junioren Alejandro Garnacho flyga över Atlanten för att leka med Lionel Messi. Mycket spännande att se ifall han får debutera i a-landslaget.

Argentina inleder med en hemmamatch mot sistaplacerade Venezuela och om nästa generation ska testas så är det nog då, snarare än i bortamatchen mot Ecuador.

Brasilien (Fred, Telles)

Brasilien är också VM-klara och har tagit ut Fred och Alex Telles till den betydelselösa kvalavslutningen.

Elfenbenskusten (Bailly)

Det blir inget VM för Elfenbenskusten men väl träningsmatcher mot VM-klara lag och matchträning för Eric Bailly. Ingen plats i truppen för Amad.

England (Maguire, Shaw)

Gareth Southgate gillar inte fotboll och tog därför inte ut Jadon Sancho till Englands träningslandskamper. Inte heller Jesse Lingard och Marcus Rashford platsar i Southgates trupp.

Däremot får Harry Maguire och Luke Shaw fortsatt förtroende i landslaget.

Frankrike (Pogba, Varane)

Paul Pogba och Raphaël Varane har garanterade platser i den franska truppen. Träningsmatcher väntar.

Irak (Iqbal)

Irak får inte spela i Irak och Syrien får inte spela i Syrien. Därför blir det två matcher på neutral plan för Zidane Iqbal och Irak när den tredje fasen i det asiatiska VM-kvalet ska avslutas. Trots noll segrar på åtta matcher är VM-hoppet inte ute för Irak. Det som krävs är segrar mot Förenade Arabemiraten och Syrien samt hjälp från redan VM-klara Iran (mot Libanon) och Sydkorea (mot Förenade Arabemiraten) (alternativt från Syrien mot Libanon men det verkar föga troligt).

Portugal (Dalot, Fernandes, Ronaldo)

Portugal klantade sig mot Serbien och straffades med playoff. Turkiet borde de klara av men vid seger väntar Europamästarna Italien (eller Nordmakedonien men det blir det inte). Förbundskaptenen toppar laget med tre Manchester United-spelare för som vi alla vet är Manchester United bäst. De nominerade Unitedspelarna är Diogo Dalot, Bruno Fernandes och Cristiano Ronaldo och det är nästan en hel vecka sedan de senast förlorade en viktig match.

Skottland (McTominay)

Skottland ska möta Ukraina i playoff och den matchen är uppskjuten till juni. Istället blir det träningsmatcher mot Polen och ännu inte bekräftat motstånd för Scott McTominay.

Sverige (Elanga, Lindelöf)

Sverige hade VM-platsen klar men sket på sig och straffades med playoff mot Tjeckien, med en playoffplats i prispåsen. Om Janne Anderssons landslag överraskar där får Sverige även playoffa mot Polen. Skitsvårt, tänkte Andersson och hittade fuskkoden Anthony Elanga. Det kan bli landslagsdebut för Elanga men känner vi Andersson rätt föredrar han tråkigare spelare. En som alltid föredras i det svenska landslaget är Victor Lindelöf.

Tunisien (Hannibal)

Hannibals tunisiska landslag ska möta Mali två gånger. De som gör flest mål får spela VM. Förhoppningsvis har förbundskaptenen lärt sig av fiaskot i Afcon, då Hannibal knappt fick någon speltid, vilket syntes på de bedrövliga resultaten.

Uruguay (Pellistri, Cavani)

Det vankas VM-kval och som av en slump är Edinson Cavani i speldugligt skick igen. Märkligt hur han nästan alltid är det i landslagstider. Senast det begav sig för Uruguay fick Facundo Pellistri chansen och plötsligt flög Uruguay upp på en VM-plats med två vinster. Det borde ge Pellistri mer speltid nu.

Uruguay kan säkra en VM-biljett med en seger hemma mot Peru om de får hjälp av Brasilien. Skulle det däremot blir förlust mot Peru så måste uruguayanerna kanske vinna borta mot Chile för att ens få en playoffplats.

Wales (Levitt)

Dylan Levitt och Wales ska spela playoffsemifinal mot Österrike. Oavsett resultat följer en träningsmatch mot ännu icke bestämt motstånd, för playoffinalen har flyttats fram på grund av Rysslands vidriga krig.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

David de Gea är inte uttagen.

Phil Jones är inte uttagen.

Juan Mata är inte uttagen.

Marcus Rashford är inte uttagen.

Mason Greenwood är inte uttagen.

Lee Grant är inte uttagen.

Jesse Lingard är inte uttagen.

Tom Heaton är inte uttagen.

Jadon Sancho är inte uttagen.

Dean Henderson är inte uttagen.

Aaron Wan-Bissaka är inte uttagen.

Nemanja Matic har slutat i landslaget.

Donny van de Beek är inte uttagen.

Amad är inte uttagen.

Tahith Chong är inte uttagen.

Anthony Martial är inte uttagen.

Andreas Pereira är inte uttagen.

Axel Tuanzebe är inte uttagen.

Brandon Williams har meriter från U21-landslaget men blev inte uttagen den här gången.

Ungdomslandslag

England U21 (Garner)

England har ett utmärkt utgångsläge i kvalet till U21-EM och mot Andorra och Albanien är det bara segrar som räknas för James Garners lag.

England U18 (Gore, Mather, Shoretire)

Englands U18 drar till Spanien för att spela träningsmatcher mot Sverige och Danmark. Daniel Gore och Sam Mather är förstås givna i truppen. Mer överraskande är att Shola Shoretire är med. Shoretire har tidigare varit ett givet inslag i U19-landslaget men har nu blivit nerpetad.

England U17 (Fredricson, Mainoo, Ogunneye)

Englands U17 drar till Luxemburg för att spela EM-kval. Ryssland uteslöts, så EM-chansen är stor. Seger mot Frankrike garanterar nästan en EM-biljett och misslyckas det så räcker en storseger mot Luxemburg alldeles säkert för att bli en av de sju bästa grupptvåorna (av åtta).

Manchester United bidrar med Tyler Fredricson, Kobbie Mainoo och Habeeb Ogunneye.

Mainoo klev av skadad i den senaste juniorlagsmatchen men något återbud har inte noterats, så det verkar tack och lov ha varit en lättare skada.

Nordirland U21 (Galbraith)

Med Ryssland uteslutna har Nordirlands U21-landslag plötsligt chansen att gå till EM. Det hoppet släcks om de inte bortabesegrar Slovakien. Nordirländarna tar den plötsliga chansen på allvar. Det är åtminstone den enda anledningen jag kan se till att Ethan Galbraith är med i U21-landslaget istället för seniorerna.

Norge U19 (Hansen)

Det norska U19-landslagets EM-kval har blivit framflyttat till juni. Så landslaget samlas den här gången för ett träningsläger och en match mot klubblaget Skeid.

Polen U18 (Oyedele)

När England blundade för Maxi Oyedeles talang var Polen genast där och högg. Oyedele reser nu med Polens U18-landslag till Schweiz för två träningsmatcher.

Skottland U17 (Jackson, Kingdon)

England blundar även för Louis Jacksons talang, så han blev uppkallad till det skotska U17-landslaget. Det blev även Jack Kingdon, vilket han brukar bli.

Tjeckien, Tyskland och Georgien utgör motståndet i EM-kvalet på hemmaplan.

Slovakien U21 (Sviderský)

Sedan Ryssland uteslutits ligger Slovakien bäst till för att ta andraplatsen bakom överlägsna Spanien i Grupp C i kvalet till U21-EM. Seger mot Nordirland ger ett mycket bra utgångsläge för Martin Sviderskýs lag. Förlust rekommenderas inte, för i nästa match har de en given förlust mot Spanien.

Spanien U19 (Fernández)

Álvaro Fernández är med i den spanska U19-trupp som ska spela EM-kval på hemmaplan. Ryssland har diskats, så bara Österrike och Danmark utgör motståndet för Spanien. Bara gruppvinnaren får EM-biljett.

Om det skiter sig i kvalet kan Fernández trösta sig med att han knappast hade fått spela EM ändå. För i slutet av juli ska han rimligen på försäsongsturné med Uniteds a-lag.

Tjeckien U21 (Kovár)

Matej Kovár kommer förmodligen hålla nollan mot Albanien och Andorra i kvalet till U21-EM.

Tjeckien U20 (Mastný)

Tjeckiens U20-landslag har också en målvakt från Manchester United. Träningsmatcher (eller U20 Elite League om ni så vill) väntar.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Ethan Laird har meriter från Englands U20. Blev inte uttagen den här gången.

Teden Mengi har meriter från Englands U20. Är skadad.

Will Fish har meriter från Englands U19 men blev inte uttagen den här gången.

Joe Hugill har meriter från Englands U18. Är nu U19-spelare men blev inte uttagen.

Logan Pye har meriter från Englands U18. Är nu U19-spelare men blev inte uttagen.

Noam Emeran har meriter från Frankrikes U19. Har nu blivit U20-spelare men blev inte uttagen.

Willy Kambwala har meriter från Frankrikes U17. Har nu blivit U18-spelare. Blev inte uttagen den här gången.

Dermot Mee har meriter från Nordirlands U21. Blev inte uttagen den här gången.

Malachi Sharpe har meriter från Skottlands U17. Fick inte plats i truppen här gången. Har inte spelat i Uniteds juniorlag på länge, så han kan tänkas vara skadad.

Marc Jurado var uttagen till det spanska U18-landslaget i februari men lämnade återbud. Ingen samling nu.

Radek Vítek har meriter från Tjeckiens U19. Fick nöja sig med en plats på reservlistan den här gången.

Charlie Savage har meriter från Wales U19. De verkar inte ha någon samling den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Onsdag 23 mars:

 • 13.00: Skottland U17 – Tjeckien U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Jackson, Kingdon]
 • 16.00: Schweiz U18 – Polen U18 (träningsmatch) [Oyedele]
 • 18.00: Spanien U19 – Österrike U19 (EM-kval, spelas i Spanien) [Fernández]
 • Norge U19 – Skeid (träningsmatch) [Hansen]

Torsdag 24 mars:

 • 18.00: Portugal U20 – Tjeckien U20 (träningsmatch) [Mastný]
 • 18.00: Irak – Förenade Arabemiraten (VM-kval, spelas i Saudiarabien) [Iqbal]
 • 20.45: Sverige – Tjeckien (VM-kval) [Elanga, Lindelöf]
 • 20.45: Wales – Österrike (VM-kval) [Levitt]
 • 20.45: Portugal – Turkiet (VM-kval) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]
 • 20.45: Skottland – Polen (träningsmatch) [McTominay]

Fredag 25 mars:

 • 00.30: Brasilien – Chile (VM-kval) [Fred, Telles]
 • 00.30: Uruguay – Peru (VM-kval) [Pellistri, Cavani]
 • 16.00: Schweiz U18 – Polen U18 (träningsmatch) [Oyedele]
 • 16.00: Slovakien U21 – Nordirland U21 (EM-kval) [Sviderský mot Galbraith]
 • 18.00: Mali – Tunisien (VM-kval) [Hannibal]
 • 19.00: Albanien U21 – Tjeckien U21 (EM-kval) [Kovár]
 • 20.45: England U21 – Andorra U21 (EM-kval) [Garner]
 • 21.15: Frankrike – Elfenbenskusten (träningsmatch) [Pogba, Varane mot Bailly]
 • England U18 – Sverige U18 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Gore, Mather, Shoretire]

Lördag 26 mars:

 • 00.30: Argentina – Venezuela (VM-kval) [Garnacho]
 • 13.00: Tyskland U17 – Skottland U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Jackson, Kingdon]
 • 16.00: Frankrike U17 – England U17 (EM-kval, spelas i Luxemburg) [Fredricson, Mainoo, Ogunneye]
 • 18.30: England – Schweiz (träningsmatch) [Maguire, Shaw]

Måndag 28 mars:

 • 16.00: Tjeckien U20 – Polen U21 (träningsmatch) [Mastný]
 • 20.45: Frankrike U21 – Nordirland U21 (träningsmatch) [Galbraith]
 • England U18 – Danmark U18 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Gore, Mather, Shoretire]

Tisdag 29 mars:

 • 16.00: Slovakien U21 – Spanien U21 (EM-kval) [Sviderský]
 • 18.00: Danmark U19 – Spanien U19 (EM-kval, spelas i Spanien) [Fernández]
 • 18.00: Andorra U21 – Tjeckien U21 (EM-kval) [Kovár]
 • 18.00: Syrien – Irak (VM-kval, spelas i Dubai) [Iqbal]
 • 18.00: England U17 – Luxemburg U17 (EM-kval, spelas i Luxemburg) [Fredricson, Mainoo, Ogunneye]
 • 18.30: Georgien U17 – Skottland U17 (EM-kval, spelas i Skottland) [Jackson, Kingdon]
 • 20.45: Wales – TBC (träningsmatch) [Levitt]
 • 20.45: England – Elfenbenskusten (träningsmatch) [Maguire, Shaw mot Bailly]
 • 20.45: TBC – Skottland (träningsmatch) [McTominay]
 • 20.45: Albanien U21 – England U21 (EM-kval) [Garner]
 • 21.15: Frankrike – Sydafrika (träningsmatch) [Pogba, Varane]
 • 21.30: Tunisien – Mali (VM-kval) [Hannibal]
 • Polen – Sverige (VM-kval, förutsätter svensk seger mot Tjeckien) [Elanga, Lindelöf]
 • Portugal – Italien/Nordmakedonien (VM-kval, förutsätter portugisisk seger mot Turkiet) [Dalot, Fernandes, Ronaldo]

Onsdag 30 mars:

 • 01.30: Bolivia – Brasilien (VM-kval) [Fred, Telles]
 • 01.30: Ecuador – Argentina (VM-kval) [Garnacho]
 • 01.30: Chile – Uruguay (VM-kval) [Pellistri, Cavani]