Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens Landskamper
Debut för Elanga när Sverige avancerade

Under kvällen fick sju United-spelare speltid för sina respektive landslag. En utav dessa spelare var Anthony Elanga som fick göra sin A-lagsdebut för Sverige när man slog Tjeckien med 1-0.

Ingen Iqbal när Irak slog förenade arabemiraten.

Tidigare under kvällen tog Irak en viktig seger för att hålla sig kvar i racet om en plats i VM i Qatar. Man gjorde det utan Zidane Iqbal som varken fanns med i startelvan eller på bänken, och vi alla vet att det var just därför som det blev så pass jämnt. Med Iqbal på planen hade det slutat minst 3-0 till Irak.

Ingen rolig kväll för Mastny

Ondrej Mastny fick vakta Tjeckiens mål när man mötte Portugal i en match mellan deras u20-lag. Tyvärr blev det en 3-0 förlust för Tjeckien, men hur många Mastny släppte in är dock oklart då vi bara vet att han startade och inget mer.

Debut för Elanga när sverige avancerade

Victor Lindelöf och Anthony Elanga fick båda speltid i när Sverige slog Tjeckien. Lindelöf, som är lagkapten startade såklart och fick spela hela matchen, medan Elanga fick göra sin debut som inhoppare i den 114:e minuten.

Vidare till matchen så var den alltså mållös efter de första 90 minuterna, och det krävdes förlängning för att hitta en vinnare. Där drog Sverige det längsta strået när Robin Quaison gjorde 1-0 i den 110:e minuten, vilket också blev slutresultatet.

Små marginaler när Portugal gick vidare

Bruno Fernandes, Cristiano Ronaldo och Diogo Dalot fick alla starta för Portugal i deras möte med Turkiet. Länge såg det ut som att det skulle bli en komfortabel resa för portugiserna när Otavio gav laget ledningen i den 15:e minuten. 2-0 kom strax innan halvtidsvilan genom Diogo Jota, och där kändes det som att match var över.

I den 65:e minuten reducerade dock Turkiet genom Burak Yilmaz. Samma Yilmaz hade i den 85:e minuten sedan chansen att göra 2-2 från straffpunkten, men 36-åringen prickade ribban. Istället skulle Portugal få in ett tredje mål precis innan matchens slut, och det kom genom Matheus Luiz.

För Unitedspelarna så blev det 90 minuter för Ronaldo och Dalot, medan Fernandes fick gå av i den 81:a minuten.

90 minuter för McTominay mot Polen

Scott McTominay fick spela hela matchen som en av tre mittbackar för Skottland i deras träningsmatch mot Polen. Där blev det en 1-0- vinst för skottarna efter mål från Kieran Tierney.

Levitt på bänken för Wales

Det blev ingen speltid för Dylan Levitt när Wales slog Österrike med 2-1. 21-åringen fick istället se matchen från avbytarbänken.

Morgondagens matcher

  • 00.30: Brasilien – Chile (VM-kval) [Fred, Telles]
  • 00.30: Uruguay – Peru (VM-kval) [Pellistri, Cavani]
  • 16.00: Schweiz U18 – Polen U18 (träningsmatch) [Oyedele]
  • 16.00: Slovakien U21 – Nordirland U21 (EM-kval) [Sviderský mot Galbraith]
  • 18.00: Mali – Tunisien (VM-kval) [Hannibal]
  • 19.00: Albanien U21 – Tjeckien U21 (EM-kval) [Kovár]
  • 20.45: England U21 – Andorra U21 (EM-kval) [Garner]
  • 21.15: Frankrike – Elfenbenskusten (träningsmatch) [Pogba, Varane mot Bailly]
  • England U18 – Sverige U18 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Gore, Mather, Shoretire]