Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Fernandes mot kontraktsförlängning / Vinster för Uniteds sydamerikaner

Fredagens nyhetssvep inkluderar en kort rapport från det sydamerikanska VM-kvalet där det bland annat blev segrar för Fred och Cavani med Brasilien respektive Uruguay. En annan positiv rapport är att Bruno Fernandes ser ut att förlänga sitt kontrakt med Manchester United. 

Fernandes mot kontraktsförlängning

Enligt the Telegraph och James Ducker är Bruno Fernandes nära en förlängning av sitt kontrakt med Manchester United. Bruno Fernandes kom in med storm förra säsongen och var lagets i särklass bästa spelare. Den här säsongen har även Fernandes knackat en del i takt med att United gått dåligt men vi lär sannolikt behöva Bruno i ett framtida lagbygge.

Fernandes rapporterats gå mot en lön som närmar sig både David de Gea och Ronaldo om förlängningen blir av. Ett kontrakt på fem år fram till juni 2027 skulle enligt uppgifterna innebära över en fördubbling av nuvarande lön och uppgå till cirka 240,000 pund i veckan. Affären anses bli officiell strax efter landslagsuppehållet. Igår fanns Fernandes med i Portugals seger över Turkiet. Under säsongen har Fernandes stått för nio mål men letar precis som övriga laget efter den riktiga formen.

Vissa har ifrågasatt tajmingen i samtalen med Fernandes då hans kontrakt löper på ytterligare ett par år samt det faktum att United ännu inte gjort klart med ny tränare. Men en ny tränare vill väl ändå ha Fernandes eller?

Vinster för Uniteds sydamerikaner

Uniteds representanter i det sydamerikanska kvalet har varit i farten. Brasilien tog en behaglig seger mot Chile med 4-0 och Fred spelade i stort sett hela matchen. Alex Telles fick nöja sig med att sitta på bänken. Brasilien vann bland annat efter straffmål av Neymar och Coutinho och är sedan länge klart för VM.

Även Uruguay kan titulera sig klara för VM efter seger mot Peru med 1-0. Cavani spelade dryga 60 minuter innan byte medan unge Facundo Pellistri fick 84 minuter. Den senare drog också på sig ett gult kort. Men Uruguay avgick alltså med segern och är klar fyra i tabellen efter övriga VM-klara Brasilien, Argentina och Ecuador. Peru går till det internationella playoff-spelet som tabellfemma.