Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens landskamper
Shaw målskytt för England

Ytterligare en landslagsdag är över för Unitedspelarna. Tre spelare var på förhand uttagna till A-landslagfotboll, och ytterligare fem fanns med i juniorlandslag. Dock blev det bara en som fick spela för sitt A-landslag, men däremot fick något oväntat sex spela juniorfotboll.

Shaw målskytt för England

Blott två Unitedspelare är uttagna för England den här samlingen, och endast av av dem fick spela i dagens träningsmatch mot Schweiz.

Harry Maguire satt och beundrade planen från bänken, men Luke Shaw fick starta matchen och kvitterade också schweizarnas ledning på stopptid i den första halvleken.

Dryga kvarten in i halvlek två blev han utbytt. Då stod det 1-1, när matchen var slut hade England gjort ytterligare ett mål och man vann med 2-1.

Garnacho flyttades till U20

Alejandro Garnacho togs ut i en stor argenttinsk landslagstrupp till detta uppehåll, men han syntes inte till när Argentina besegrade Venzuela med 3-0 i natttens VM-kval.

Istället fanns han med när Argentinas U20-landslag träningsspelade mot USA:s dito, vilket innebar att han debuterade i U20-landslaget. 2-2 slutade matchen, vi har tyvärr inga rapporter om hur länge han spelade.

Kval till U17

Där vi på förhand hade flest Unitedspelare inblandade var på juniorsidan, och då särskilt i kvalet till U17-landslagens EM.

Tysk storseger

För Jack Kingdon och Louis Jackson blev det dock ingen rolig match. De ställdes mot tyskarnas U17-landslag, och fick stryk med hela 4-0. Såväl Kingdon som Jackson spelade hela matchen. Att nå mästerskapet ser nu svårt ut för skottarna, om än att det inte är helt matematiskt kört än.

Sent franskt avgörande

I samma kval var Tyler Fredricson, Kobbie Mainoo och Habeeb Ogunneye uttagna för Englands landslag, och idag ställdes de mot Frankrike.

Mainoo och Fredricson spelade hela matchen (Ogunneye satt på bänken), men man lyckades inte leda sitt lag till framgång. Istället avgjorde fransmännen sent med två mål, vilket ledde till slutresultatet 3-1. Frankrike lyckades därmed kvalificera sig till mästerskapet, medan engelsmännen genom att slå Luxemburg kan nå dit genom att bli en av de bästa tvåorna.

Morgondagens matcher

Imorgon är det inga landskamper med Unitedspelare inblandade, istället blickar vi mot måndagen då ett antal ungdomsspelare är i aktion igen.

  • 16.00: Tjeckien U20 – Polen U21 (träningsmatch) [Mastný]
  • 20.45: Frankrike U21 – Nordirland U21 (träningsmatch) [Galbraith]
  • England U18 – Danmark U18 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Gore, Mather, Shoretire]