Något slags rekord måste ha slagits i antal Manchester United-spelare som under tisdagen (samt natten till onsdag) representerade sina respektive landslag. Totalt har vi 16 matcher att gå igenom, där hela 26 spelare hade chans på speltid. Vissa matcher hade större betydelse än andra. Bland annat spelade Victor Lindelöf och Anthony Elanga en avgörande VM-kvalmatch mot Polen.

Till att börja med går vi igenom A-landslagen för att sedan avsluta med en sammanställning med Unitedspelare som fanns med i ungdomslandslagen.

United i A-landslagen

Inget VM för Sverige…

Igår kväll stod det klart att Sverige, med Unitedrepresentanterna i Victor Lindelöf och Anthony Elanga, inte får åka till VM i Qatar i vinter. Detta efter att man förlorat mot Polen med 2-0 på bortaplan.

Lagkaptenen Lindelöf spelade hela matchen medan Elanga byttes in med cirka 20 kvar.

Sverige gjorde en tämligen blek insats över lag. Första halvlek stod man ändå upp bra men i andra halvlek bjöd man på både straffar och individuella misstag i backlinjen.

Robert Lewandowski och Piotr Zielinski såg till att utnyttja detta och sköt därmed Polen till VM.

Däremot för Portugal – när Bruno glänste

I Portugals möte med Nordmakedonien gick det planenligt. Seger med 2-0 och bägge målen inprickade av Bruno Fernandes. Det första efter ha blivit framspelad av Cristiano Ronaldo och det andra satte 27-åringen distinkt på ett tillslag efter inlägg av Diogo Jota.

Fernandes byttes ut i den 87 minuten men Ronaldo fanns kvar på banan under hela matchen.

Tung seger för Uruguay men Cavani ut tidigt

Uruguay vann i VM-kvalet borta mot Chile med 2-0 och tog därmed sig upp på en tredjeplats i sin kvalgrupp, vilket i sin tur säkrade en biljett till VM. För Unitedanfallaren blev det emellertid inte många minuter på planen. Cavani utgick nämligen skadad efter bara en halvtimmes spel. Oklart hur allvarligt det är…

Det ska också sägas att Facundo Pellistri inte fanns med i matchtruppen.

Säker trea för Fred och Telles

Brasilien, som redan är VM-klara, tog en planenlig seger mot Bolivia men någon speltid för Fred blev det inte. Mittfältaren blev fast på bänken hela matchen.

En som däremot fick mycket speltid var Alex Telles, som gjorde dryga 80 minuter på vänsterbacken.

Brasilien vann med 4-0.

Shaw och Maguire mot Bailly

Det blev en kamp som engelsmännen vann med 2-0 hemma på Wembley.

Harry Maguire spelade hela matchen i mittförsvaret tillsammans med Tyrone Mings.

Eric Bailly spelade även han i mittförsvaret men hos gästerna. Det blev dock bara en halvlek för ivorianen.

Luke Shaw blev inbytt mot Tyrick Mitchell efter en timmes spel.

Englands mål gjordes av Ollie Watkins, Raheem Sterling och tidigare nämnde Mings.

Den ”stora” snackisen verkar ha varit de burop som Maguire fick motstå – från sin egen hemmapublik…

Enkel seger för Frankrike

Där Raphaël Varane tog plats från start i mittförsvaret mot Sydafrika. Från start fanns däremot inte Paul Pogba, men mittfältaren skulle så småningom ersätta N’golo Kanté centralt i banan och spela de sista 25 minuterna.

Matchen var bara en träningslandskamp och vanns av fransmännen med 3-0.

McTominay hoppade in

Scott McTominay inledde på bänken men hoppade in efter knappa timmen spelad för sitt Skottland, som tog emot Österrike. Träningslandskampen slutade 2-2.

Bänken för Iqbal…

Det blev bänken hela matchen när Zidane Iqbals Irak kryssade mot Syrien i VM-kvalet igår ikväll.

Och Hannibal

Uniteds unge mittfältare inledde på bänken för sitt Tunisien när man VM-kvalade mot Mali. Det bleve ett inhopp men detta så sent som i 90 minuten. Matchens slutade mållöst, vilket räckte för att Tunisien skulle ta sig vidare i kvalet.

United i ungdomslandslagen

James Garner

Uniteds för tillfället utlånade mittfältstalang fanns med från start när det engelska U21-landslaget EM-kvalade mot Albanien på bortaplan. England vann med 3-0 och Garner spelade hela matchen på det centrala mittfältet.

Matej Kovar

Uniteds tjeckiske burväktare satt på bänken hela matchen när Andorra besegrades på bortaplan i kvalet till U21-EM. Resultatet skrevs till 3-0 till Tjeckien.

Martin Svidersky

Den slovakiske Unitedspelaren fanns med från start när hans U21-landslag mötte Spaniens dito i EM-kvalet. Det slutade dock med förlust för Slovakien i en match där Svidersky noterades för ett gult kort och blev utbytt med tio minuter kvar att spela.

Álvaro Fernández

Fanns med på bänken när Spaniens U19 mötte Danmark i EM-kvalet. Vänsterbacken fick dock inte något inhopp i matchen som slutade 3-3.

Daniel Gore

Gjorde mål för sitt engelska U18-landslag mot Danmark. Träningsmatchen slutade 3-3.

Tyler Fredricson, Habeeb Ogunneye och Kobbie Mainoo

Englands U17-landslag mötte Luxemburg i EM-kvalet och förlorade överraskande med 2-0. Från United spelade Mainoo hela matchen medan Ogunneye utgick med en skada efter en dryg halvtimme. Fredricson blev kvar på bänken under hela matchen.

Louis Jackson och Jack Kingdon

Uniteds skotska duo fanns bägge med när Skottlands U17 EM-kvalade mot Georgien. Det blev så kallade tennissiffror i matchen då Skottland vann med 6-1. Kingdon spelade från start medan Jackson inledde på bänken.