Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försäsongsmatcher bekräftade
United mot Liverpool i Bangkok

För första gången sedan 2019 kommer Manchester United åka på en försäsongsturné. Matcher i Thailand och i Australien är nu spikade och det väntar Premier League-motstånd i två av de tre första matcherna. 

På grund av Covid-19 pandemin har det inte blivit några sedvanliga försäsongsmatcher utomlands för varken Manchester United eller någon av de andra europeiska storklubbarna.

Men till sommaren är det dags igen och för Uniteds del väntar till en början resor till Thailand och Australien.

Under torsdagens förmiddag bekräftar också klubben vilket motstånd som väntar i de tre första matcherna den här sommaren och den inleds med ett riktigt stormöte.

Först ut är nämligen en match mot Liverpool i Bangkok den 12 juli. Senast United var på besök i den thailändska huvudstaden var sommaren 2013.

Tre dagar därefter är det en ny match att vänta – den här gången i Melbourne. För motståndet står då den australiensiska klubben Melbourne Victory.

Men det är inte den enda matchen som spelas i Melbourne. Den 19 juli väntar nytt Premier League-motstånd för United. Crystal Palace står på andra sidan planen den gången. Senast United var på besök i Melbourne var ett bra tag sen – närmare bestämt 1999.