Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Småirriterad Rangnick  / Fem byten nästa år / Ten Hag i pole position

Fredagens färska nyhetssvep kommer här. Ralf Rangnick fick på dagens presskonferens inför matchen mot Leicester kommentera några av spelarna och det som hänt det sista, såsom Pogbas missnöje, utbuandet av Maguire och Fernandes kontraktsförlängning. Om själva matchen fick vi inte höra så mycket, men det lär komma senare. I övrigt rapporterar vi bland annat om att Premier Leauge nu bestämt fem byten till nästa säsong, och att ten Hag ligger i pole position för tränarjobbet. 

Småirriterad Rangnick

På en ganska kort presskonferens (del 1) så fick Rangnick frågor om Fernandes kontraktsförlängning. Han framhöll det som mycket positivt för klubben att Fernandes stannar på lång sikt, “jag har redan gratulerat honom efter hans återkomst från VM-kvalet, han spelade mycket bra där”.

När Rangnick fick frågor om Pogbas uttalanden blev han smått irriterad. Att tolka och spekulera är upp till er journalister, sa Rangnick som uppenbarligen var störd över frågan. Han ville inte spekulera i Pogbas uttryckta missnöje. Han kommenterade dock att det är naturligt för spelare att få byta position, särskilt när det händer saker i laget som kräver förändring. “Vi har saknat flera anfallare under senare tid, det är naturligt att det blir omflyttningar för spelare i laget”.

Om att Harry Maguire blev utbuad av engelska fans uttryckte Rangnick sitt stöd. “jag vet inte vad det handlar om, det är ovanligt med sådana aktioner. Kanske handlar det om de höga förväntningar som finns på det här laget, kanske om att folk jämför med gamla legender, jag vet inte.”. Rangnick drog paralleller till andra som fått utstå hård kritik såsom Fred, som nu spelar mycket bra och som är ordinarie i både United och Brasilien.

Avslutningsvis fick vi reda på att Cavani åter är borta några veckor.

Fem byten nästa år

Många har önskat fem byten även i Premier League till nästa säsong. Nu är det alltså klart att så blir fallet. Rangnick har tidigare varit en stor förespråkare och lär vara nöjd med detta besked.

En del andra beslut togs också. Bland annat framgår att sommarens transferfönster 10 juni och stänger kl 23.00 den 1 september.

Ten Hag i pole position

Efter första rundans intervjuer med potentiella nya tränare så ligger Erik ten Hag i pole position, i alla fall om vi ska tro på rapporter från Jason Burt och The Telegraph. Andra rundans intervjuer sägs nu börja och hittills har ten Hag, Pochettino och ytterligare en kandidat intervjuats. Det framgår inte vem den tredje skulle vara men enligt uppgift ska det inte vara tidigare nämnda Luis Enrique eller Julen Lopetegui. De tros båda stanna i sina respektive klubbar.

Ten Hag sägs alltså ligga främst men klubben ska också vara något bekymrade över hans tunna erfarenheter utanför Ajax. Både ten Hag och Pochettino antas få lämna sina respektive klubbar utan några stora problem. Det faktum att ett andra runda ska äga rum tyder på att inget ännu är klart.

Emeran mot nytt kontrakt

Akademispelaren Noam Emeran tros skriva ett nytt kontrakt med Manchester United. Den unge franske anfallaren kom till klubben 2019 och har ännu inte spelat särskilt mycket men ses som en stor talang. Även Barcelona och Leverkusen sägs vara intresserade av Emeran.

Damnytt inför Brighton

Damlaget kommer med en fin vinst mot Everton i bagaget inför helgens match mot Brighton. Diane Caldwell och Kirsty Smith saknas fortfarande i försvaret men anfallaren Ivana Fuso är tillbaka. På mittfältet vet vi sedan tidigare att tongivande Lucy Staniforth är skadad. Både Staniforth och Smith hoppas dock på spel innan säsongen är slut. United är nu inne i sista delen av säsongen och jobbar för att hålla Manchester City bakom sig.