Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Leicester City
Vi lever på hoppet

17 dagar efter uttåget ur Champions League så är det dags för Manchester United att spela match igen, och man gör det på hemmaplan mot Leicester City. Det behövs knappt sägas längre men detta är en match man måste vinna för att ha någon som helst chans på en topp fyra-placering.

Manchester United

Manchester United har haft dryga två veckor på sig att bearbeta förlusten mot Atletico Madrid för att nu gå in i en period enbart bestående av måstematcher, med den första imorgon. Chansen att ta en CL-plats känns väldigt avlägsen, men det sägs ju att hoppet är det sista som lämnar en.

Som det ser ut för tillfället så kommer man att ha en nästintill fulltalig trupp där Edinson Cavani är det enda frågetecknet efter att han behövde utgå med skadebekymmer i Uruguays match mot Chile, natten till Onsdagen. Om det finns några andra skador i truppen så kommer vi antagligen att få reda på det under Rangnick presskonferens senare idag.

Jag misstänker att det inte kommer att finnas några stora överraskningar i startelvan när den presenteras imorgon, en timme innan matchstart. Kanske får vi se någon ändring, men på det stora hela tror jag att elvan kommer att vara väldigt lik den som man ställde upp med mot Atletico Madrid.

Det betyder David de Gea i mål, Diogo Dalot som högerback, Varane och Maguire som mittbackar, även om jag hoppas på Lindelöf. På vänsterkanten tror jag faktisk att Luke Shaw får chansen från start istället för Alex Telles.

Hur många av dessa spelare får vi se från start imorgon?

Vi har ett flertal gånger denna säsong sett att ett mittfält beståendes utav Paul Pogba, Bruno Fernandes och Fred eller Scott McTominay inte funkar bra tillsammans. Det enda sättet att kunna spela både Fernandes och Pogba på mittfältet är om Nemanja Matic spelar bakom, eller om man spelar en diamant med två utav Fred, McTominay och Matic och Pogba och Fernandes på de andra två platserna. Dock känns det sistnämnda alternativet inte speciellt troligt. 

Personligen så tror jag på ett mittfält med Matic, Fred och Fernandes, även om jag också kan se Pogba istället för Fred, så länge som Matic startar.

Framåt tror jag att vi kommer få se samma trio som startade mot Atletico Madrid, alltså Jadon Sancho, Anthony Elanga och Cristiano Ronaldo.

Möjlig startelva:

Leicester City

Leicester har inte haft någon vidare säsong och befinner sig för tillfället på en tiondeplats i ligan och formen har varit upp och ner under de senaste fem matcherna där man tagit tre vinster och förlorat två.

När man tar sig till Old Trafford så kommer man vara utan två av sina bästa spelare i Jamie Vardy och Wilfred Ndidi där den sistnämnda också kommer att missa resten av säsongen på grund av en knäskada som krävt operation.

Även Danny Ward och Ryan Bertrand kommer att missa morgondagens match. Marc Albrighton, Wesley Fofana och Harvey Barnes är alla tveksamma, men kommer antagligen att vara redo medan Luke Thomas är ett lite större frågetecken.

Motståndarnas startelva tror jag kommer att bestå utav Kasper Schmeichel i mål, James Justin och Timothy Castagne som ytterbackar, med Daniel Amartey och Caglar Soyuncu som mittbackar. Kanske får den forne United-spelaren Johnny Evans starta på grund av att man just möter United, men det känns inte speciellt troligt.

På mittfältet så tror jag att två spelare är relativt givna, och det handlar om Youri Tielemans och Kiernan Dewsbury-Hall. Vem som tar Ndidis plats är desto svårare, men kanske väljer Brendan Rodgers att låta Tielemans ta en lite djupare roll och då spela ett mittfält beståendes utav Tielemans, Dewsbury-Hall och James Maddison. Ett annat alternativ skulle vara att ersätta Ndidi med en spelare med liknande egenskaper, som till exempel Nampalys Mendy.

Om inte James Maddison får plats på mittfältet så finns det en stor chans att han får spela som högerytter vilket han gjorde i lagets senaste match. I Vardys frånvaro tror jag att det blir Kelechi Iheanacho på topp med Harvey Barnes på vänsterkanten.

Möjlig startelva:

Historik

På den senaste tiden så har Manchester United haft det otroligt svårt för Leicester. Den senaste vinsten kom i juli 2020 när man vann med 2-0.

Utöver det så har det blivit ett kryss och hela tre förluster, där den senaste kom tidigare denna säsongen när Leicester vann med 4-2.

Visste ni att…

 • Detta är första gången sedan 1901 som Leicester har vunnit tre raka matcher mot Manchester United.
 • Leicester har bara vunnit en match på Old Trafford sedan 1998.

Matchinformation

Manchester United
Leicester City
Turnering: Premier League, omgång 31
Tid: Lördagen den 2 april 2022, 18.30
Plats: Old Trafford, Trafford, Manchester
Domare: Andre Marriner
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Cavani (skadad, liten chans)
 • Shoretire (oklar status)
FORM
V20/2Leeds UnitedBPL4-2
O23/2Atl MadridBCL1-1
O26/2WatfordHPL0-0
F6/3Man CityBPL1-4
V12/3TottenhamHPL3-2
F15/3Atl MadridHCL0-1

Leicester City

Skador och avstängningar:

 • Vardy (knä, mitten april)
 • Ward (knä, inget datum)
 • Bertrand (knä, inget datum)
 • Ndidi (knä, inget datum)
Tveksamma:

 • Albrighton (ljumske)
 • Fofana (skadad)
 • Thomas (lår)
 • Barnes (fot)
FORM
V1/3BurnleyBPL2-0
V5/3Leeds UnitedHPL1-0
V10/3RennesHUEC2-0
F13/3ArsenalBPL0-2
F17/3RennesBUEC1-2
V20/3BrentfordHPL2-1

United mot Leicester

Totalt:13468-30-36267-180
Hemma:6544-14-7149-63
Premier League:3119-8-465-30
SENASTE MÖTENA
O2020-12-26BPL2-2
F2021-03-21BFA1-3
F2021-05-11HPL1-2
F2021-10-16BPL2-4
SENASTE HEMMAMATCHER
V2017-08-26HPL2-0
V2018-08-10HPL2-1
V2019-09-14HPL1-0
F2021-05-11HPL1-2