Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Viljan avgör mot Everton / Ronaldo tillbaka / Zelem vinner månadens mål

Fredagssvepet innehåller en summering av Rangnicks presskonferens inför Everton. Båda lagen har uppenbarligen kniven på strupen och viljan och mentaliteten avgör enligt Rangnick. Vi fick veta att Ronaldo är tillbaka men att andra nyckelspelare saknas. Vi inkluderar även månadens mål i WSL och lite annat smått och gott. 

Viljan avgör mot Everton

Viljan, mentaliteten och den fysiska formen kommer att vara avgörande i morgon betonade Rangnick på dagens presskonferens. Båda lagen har väldigt mycket att spela för då Everton hotas av nedflyttning. Det blir en svår match och fansen borta i Liverpool kommer att bli en extra spelare för hemmalaget.

Rangnick fick också flera frågor som känns väldigt upprepande från tidigare presskonferenser, varför laget inte kan upprätthålla stabilitet och balans, vad han tycker om ny tränare och sin egen roll framåt, om gapet till Liverpool och City osv. Rangnick avfärdade snabbt frågor om tränare och nästa säsong och menade som vanligt att fokus är på nuet, tre poäng och morgondagens match, ”jag kommer inte att spekulera i potentiell ny tränare nu, samtliga som klubben pratat med är mycket goda kandidater”.

Rangnick gav dock ett kort svar på frågan om utebliven balans och stabilitet. Han menade att laget gjort framsteg defensivt och offensivt var för sig men att delarna också måste fungera ihop. Det handlar bland annat om vilka spelare som är tillgängliga men också att flera nyckelspelare har saknats det sista.

Hur som helst har laget tränat mycket bra engligt Rangnick och visat aggressivitet och rätt mentalitet. Det gäller nu bara att överföra det till planen i morgon.

Ronaldo tillbaka

På dagens presskonferens framgick också att Cristiano Ronaldo är tillbaka i spel. Dock är flera andra tongivande spelare borta. Förutom sedan tidigare skadade Luke Shaw och Cavani så saknas nu även Scott McTominay och Raphaël Varane. Det senare bör säkra en plats till Lindelöf i morgondagens match.

Rangnick: ”det blir såklart viktigt med taktik imorgon men främst handlar det om mentalitet, fysisk form och viljan att vinna.”

Ronaldo är tillbaka i matchen mot Everton men både McTominay och Varane saknas.

Zelem vinner månadens mål

Katie Zelem vinner månadens mål i WSL för mars. Det vinnande målet var det mål hon gjorde direkt på hörna när det blev 2-0 i segern över Leicester med 4-0. Lägg märke till att hon gjorde ytterligare ett mål direkt på hörna i denna match.

Uniteds norskor i landslagsspel

Norges damlandslag vann ganska enkelt hemma i snöfall igår med 5-1. Både Maria Thorisdottir och Vilde Boe Risa spelade för Norge. Boe Risa gjorde bland annat assist till ett av Ada Hegerbergs tre mål.

I Spaniens match mot Brasilien som slutade 1-1 spelade Ona Batlle.