Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ny ägarprotest på gång / Senaste om Ten Hag / Nunez på radarn

I dagens nyhetssvep rapporterar vi om att Uniteds supportrar planerar nya protester mot ägarfamiljen Glazers. Dessutom kommer vi med det allra senaste om Erik Ten Hag – samt ett rykte om en ny målspruta till anfallare.

Ny ägarprotest på gång

The Guardians Jamie Jackson rapporterar att Uniteds supportrar planerar ytterligare en protest mot ägarfamiljen Glazers.

Protesten ska äga rum inför lördagens hemmamatch mot Norwich och ska endast vara starten på ”konstanta, obevekliga, legala och fredliga protester. ”The 1958 group” som ligger bakom protesterna menar att det inte ska växa ut till ”en ny Liverpool-protest” då det slutade med att supportrar tog sig in på Old Trafford och matchen sköts upp.

De som ansluter sig till protesterna uppmanas att inte ansluta inne på Old Trafford förrän i den 17:e minuten – en minut för varje år som Glazers har haft United i sitt grepp.

Ten Hag – det senaste

Under söndagen kom det rykten om att RB Leipzig skulle ligga bra till att kapa Uniteds tränaranställning av Erik Ten Hag. Patrick Berger, på tyska Sport 1, menar att det är ”absolut nonsens”.

Ten Hag ska ha varit en kandidat för Leipzig tidigare, men klubben sägs nu vara nöjda med den nuvarande tränaren Domenico Tedesco. Ten Hag är fortsatt toppkandidaten att ta över United, menar Berger.

David Ornsten på The Athletic, som brukar ha rätt bra koll på grejerna i England, menar att Erik Ten Hag nu är nära att besluta sig för om han ska ta över United eller inte. Han nämner dessutom tre viktiga punkter:

  • Om en överenskommelse nås principiellt måste kontraktet uppfylla alla krav innan nederländaren skriver på
  • United kommer troligen försöka förhandla med Ajax snarare än att betala utköpsklausulen
  • Inget offentliggörande kommer ske före den nederländska cupfinalen (spelas den 17 april)

Nunez ett hett anfallsalternativ

The Athletics United-korre Laurie Whitwell menar att många klubbar är intresserade av Benficas målspruta Darwin Nunez (24 mål på 24 ligamatcher denna säsong). De främsta kandidaterna sägs vara Manchester United, Chelsea och PSG.

En övergång skulle landa på omkring 70 miljoner euro och Benfica föredrar en tidig försäljning under sommarens fönster.