Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - Norwich City 3-2
Finns det fortfarande en chans?

Det blev till slut seger för Manchester United, och det kan man tacka Cristiano Ronaldo för. Portugisen stod för en fantastisk insats som innehöll tre mål i en match som slutade 3-2 till United. Resultatet, tillsammans med att både Tottenham och Arsenal förlorade betyder att man på något sätt fortfarande har chans på en topp fyra-placering.

Otroligt offensivt mittfält

Ralf Rangnick var trött på bristen på gjorda mål från sitt lag och valde att spela utan en defensiv mittfältare. Istället bestod mittfältet  utav Paul Pogba, Bruno Fernandes och lite överraskande även Jesse Lingard.

Och matchbilden blev väl ungefär vad man kunde förvänta sig av ett så pass offensivt mittfält. Man tryckte på framåt, och hade en 2-0 ledning efter dryga halvtimmen. Samtidigt så var man sårbara bakåt, något som visade sig i slutet på första halvlek och i början på den andra.

I andra halvlek blev det alldeles för öppet i mitten och Rangnick borde ha bytt in Nemanja Matic i halvtid när man hade en 2-1 ledning. Istället så fortsatte man med samma elva lite för länge, och fick betala priset för det.

Till slut lyckades man ju dock ta alla tre poäng, men man gjorde det alldeles för svårt för sig själva.

Två olika halvlekar 

Efter en ganska positiv första halvlek, förutom de sista minuterna så kom United ut som ett helt annat lag i andra, och anledningen till varför har jag ingen aning om. Det anfallsspel vi såg i början var helt bortblåst, och det i kombination med ett defensivt svagt mittfält är ju som upplagt för att misslyckas.

Och efter att Teemu Pukki gjort 2-2 i den 52:a minuten så kändes det som att man skulle slänga bort ytterligare en chans att vara med i kampen om en topp fyra-placering, men som tur var så fanns en viss portugis på planen som såg till att chansen fortfarande finns kvar.

Ronaldo

Ja, jag talar såklart om Cristiano Ronaldo. Portugisen blev matchvinnare efter att ha stått för en fantastisk insats som innehöll ett hattrick, där ett av målen faktiskt kom på frispark. Han visade prov på att han fortfarande är en otroligt vass målskytt som kan göra mål på alla möjliga sätt. Idag blev det utöver frisparksmålet också ett fantastiskt nickmål där han visar prov på spänst som få spelare ens kan drömma om.

Som sagt så stod portugisen för en riktigt bra prestation, men utöver de tre målen så tycker jag att hans spel i uppbyggnadsfasen var bättre än vanligt.

Det har ju spekulerats en del i 37-åringens framtid, om han ska stanna kvar i United eller inte, och jag har väl varit en av dem som inte hade varit emot om han lämnade i sommar. Men efter insatser som dessa så börjar man tänka efter lite.

Cristiano Ronaldo blev matchvinnare med sina tre mål.