Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Fernandes i biloycka / Rangnicks presskonferens / Spelschemat klart

Det största fokuset i dagens nyhetssvep hamnar på vad Ralf Rangnick sa på presskonferensen inför morgondagens match mot Liverpool. Vi inleder dock med Bruno Fernandes bilolycka från imorse.

Fernandes i biloycka

Ja, Bruno Fernandes var involverad i en bilolycka på vägen till Carrington imorse. Tack och lov verkar det ha gått bra för samtliga inblandade, och Fernandes tränade som vanligt på dagens träning.

Rangnicks presskonferens

Den första frågan Ralf Rangnick fick var om just Bruno Fernandes, och tysken bekräftade det vi egentligen redan vet, alltså att olyckan skett på väg till Carrington men att, enligt den information han hade, så kom ingen till skada och Fernandes tränade med laget som vanligt. Han är med andra ord redo för spel mot Liverpool imorgon.

Övriga punkter från presskonferensen var:

  • Raphael Varane var på träningsplanen, men tränade inte med laget.
  • Gällande skador är det samma förutsättningar som inför de två förra matcherna, ingen är alltså tillbaka och redo för spel.
  • Rangnick pratade gott om Jürgen Klopp, och att det inte är en slump att han fått framgång i sina klubbar. Enligt Rangnick är Klopp en av de bästa tränarna i världen de senaste åren.
  • Även om United är underdogs inför imorgon säger Rangnick att om man gör en toppinsats så kan man ta tre poäng imorgon.
  • Rangnick påstår sig inte veta någonting om en ny tränare till United.
  • Paul Pogbas fasta kommer inte påverka matchen imorgon. Å andra sidan säger Rangnick att han inte pratat med Pogba om det faktum att det är sen avspark och att han fastar.
  • Bytet av Pogba mot Norwich påverkades inte heller av det faktum att han fastar.

Matchen mot Chelsea bekräftad

I och med att Chelsea vann gårdagens FA-cupmatch mot Crystal Palace flyttas deras match mot United till den 28 april, med avspark 20.45 svensk tid.

Det gör att resten av Uniteds säsong ser ut så här:

Tisdag 19 april: Liverpool (b), 21.00
Lördag 23 april: Arsenal (b), 13.30
Torsdag 28 april: Chelsea (h), 20.45
Måndag 2 maj: Brentford (h), 21.00
Lördag 7 maj: Brighton (b), 18.30
Söndag 22 maj: Crystal Palace (b), 17.00