Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Erik ten Hag klar för Manchester United

Manchester United har på torsdagen bekräftat att Erik ten Hag tar över som ny tränare för klubben, villkorat att han får arbetsvisum, vilket får ses som en formalitet. Kontraktet är skrivet till 2025, med option på ytterligare ett år.

Det är från och med i sommar som den 52-årige holländaren kliver in som ”First Team Manager”, vilket blir hans officiella titel i klubben. Att Ten Hag skulle ta över har i princip varit känt de senaste dagarna, ryktena har dock sagt att han ville vänta till efter den holländska cupfinalen innan man officiellt gick ut med att det var klart.

John Murtough säger så här om rekryteringen av Ten Hag.

”Under de fyra senaste åren i Ajax har Erik visat sig vara en av de mest spännande och framgångsrika tränarna i Europa, känd för sitt lags attraktiva, offensiva fotboll och engagemang för ungdomar.

”I våra samtal med Erik inför denna utnämning blev vi djupt imponerade av hans långsiktiga vision för att återföra Manchester United till den nivå vi vill tävla på, samt hans drivkraft och beslutsamhet att uppnå det.

”Vi önskar Erik lycka till när han fokuserar på att få en framgångsrik avslutning på säsongen i Ajax och ser fram emot att välkomna honom till Manchester United i sommar.”

Ten Hag själv hade följande att säga.

”Det är en stor ära att bli utsedd till manager för Manchester United och jag är enormt exalterad över utmaningen som ligger framför mig. Jag känner till den här fantastiska klubbens historia och fansens passion, och jag är helt fast besluten att utveckla ett lag som kan leverera den framgång de förtjänar.

”Det kommer att bli svårt att lämna Ajax efter dessa otroliga år, och jag kan försäkra våra fans om mitt fullständiga engagemang och fokus på att få den här säsongen till ett framgångsrikt slut innan jag flyttar till Manchester United.”