Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Arsenal - Manchester United
Visa lite stolthet

Efter att ha blivit utklassade av Liverpool i tisdags så är det dags för ytterligare en svår match för Manchester United, som imorgon gästar Arsenal. Visst, det finns fortfarande en matematisk chans för United att ta en fjärdeplats, men då måste man vinna imorgon och med tanke på hur det har sett ut på sistone så känns det inte speciellt troligt att man gör det.

Manchester United

På något sätt så måste United-spelarna försöka glömma bort tisdagens förnedring på Anfield, även om jag personligen tycker att majoriteten av de som spelade mot Liverpool ändå inte borde vara nära startelvan imorgon. 

Om vi tar en titt på skadefronten så ser det inte speciellt lovande ut. Paul Pogba fick lämna matchen mot Liverpool redan i den tionde minuten med en vadskada, något som ledde till att Rangnick riktade kritik mot klubbens läkarpersonal efter matchen. ”Han [Pogba] har en muskelskada i vaden. Han sträckte sig. Det är ett annat problem. Det är nu den sjunde eller åttonde spelaren som missar matcher med skador trots att vi enbart spelar i en tävling. Det måste väcka några frågor. Jag är inte alls nöjd med detta.”

Utöver det så kommer med stor sannolikhet både Luke Shaw och Edinson Cavani vara borta. Fred och Varane är båda frågetecken, men den sistnämnda bör ha en chans att vara redo i och med att han tränade igår. Cristiano Ronaldo tränade även han med laget, både i onsdags och igår och bör därmed vara tillgänglig, men det återstår att se.

Som jag nämnde ovan så hade jag mer än gärna sett många ändringar i startelvan. Jag skulle gärna vilja se spelare som faktiskt bryr sig om klubben och fansen, som till exempel Hannibal Mejbri. Hannibal kom in och visade mer jävlar anamma i sina nio minuter än vad alla andra United-spelare gjorde sammanlagt, så varför inte ge honom en chans från start?

Borde Hannibal få chansen från start imorgon?

Om vi istället fokuserar på hur jag tror att startelvan kommer att se ut, så kan jag nästan garantera att Hannibal inte kommer finnas med där. Fembackslinjen som man provade mot Liverpool fungerade inte alls, och därför tror jag att vi kommer att få se en mer familjär formation imorgon, om det nu är 4-2-3-1 eller 4-3-3 spelar inte jättestor roll i mitt tycke.

David de Gea i mål är en självklarhet. Som högerback tror jag att vi får se Aaron Wan-Bissaka, och på den andra kanten så hoppas jag innerligt att Alex Telles får starta, för Diogo Dalot som vänsterback var ett experiment som misslyckades totalt. Om Raphaël Varane är tillbaka så tar han plats som en av mittbackarna, och jämte honom blir det säkert Harry Maguire, hur mycket jag än hoppas på Lindelöf.

Det finns ett scenario där man bara kommer att ha Scott McTominay och Nemanja Matic tillgängliga i de djupa mittfältspositionerna, och med tanke på att Matic spelade 90 minuter i tisdags så går det att ifrågasätta om han kan spela 90 till imorgon. Förhoppningsvis är Fred redo för spel, och isåfall så tror jag att Matic och McTominay startar, men där Fred ersätter Matic efter sådär 60 minuter. Eller så gör man tvärtom och låter Fred starta och sedan byta in Matic, för jag tror inte att någon av dem egentligen kan spela 90 minuter. I den tredje mittfältsrollen kommer Fernandes att starta.

Jadon Sancho var en av de få spelarna som lämnade Liverpool-matchen med hedern i behåll och förtjänar därför att starta imorgon. Den andra ytterpositionen är desto svårare. Ska Marcus Rashford få ytterligare en chans trots att han presterar dåligt i varje match han spelar, eller blir det Elanga igen. Personligen tror jag att det blir Rashford, även om rätt val såklart är Elanga. Jag tycker att Rashford har fått nog med chanser att prestera, och om han inte tar dem så ska han inte heller spela. Om Ronaldo känner att han klarar att spela så tror jag kommer han att finnas på topp. 

Möjlig startelva:

Arsenal

Arsenal går in i morgondagens match med en imponerade seger över Chelsea i ryggen, och borde på grund av det osa av självförtroende. Det var inte bara en imponerande derbyvinst, utan det utökade också gapet mellan dem och United, och nu har man en trepoängsledning med en match mindre spelad. Detta är också en av anledningarna till att jag tror att detta kan bli en tuff historia för United. Mikel Arteta har fått ordning på sitt lag trots att man haft en lite tuffare period nyligen, medan United-spelarna verkar ha checkat ut för säsongen.

Man har också väldigt få skador i truppen, där Thomas Partey och Kieran Tierney är de enda spelarna som sannolikt kommer att missa morgondagens match. Utöver det så är det fortfarande lite oklart kring Takehiro Tomiyasu, men troligen så kommer han att vara tillgänglig.

Om vi tar en titt på en potentiell startelva så vet jag inte om man kommer att göra speciellt många ändringar eftersom att man gjorde det så bra mot Chelsea. Samtidigt så spelades den matchen i onsdags och kanske tvingas Arteta att ändra om lite på grund av trötthet.

Formationen kommer dock med stor sannolikhet se annorlunda ut. I onsdags spelade man en tre- eller fembackslinje mot Chelsea, vilket jag inte tror man kommer att göra imorgon. 

I målet så kommer dock inga ändringar göras utan där kommer Ramsdale att stå. Jag tror sedan att Tomiyasu kommer att starta som högerback, Ben White och Gabriel som mittbackar och Nuno Tavares på vänsterkanten.

Sedan kommer man att spela med tre mittfältare, och dessa tror jag kommer att vara Granit Xhaka, Sambi Lokonga och Martin Ødegaard i en lite mer avancerad roll. Framåt tror jag på en trio beståendes utav Bukayo Saka, Emile Smith-Rowe och Eddie Nketiah, som gjorde två mål i vinsten över Chelsea.

Möjlig startelva:

Historik

Om man tar en titt på de senaste mötena mellan lagen så är det Arsenal som har övertaget. På de fem senaste matcherna så har Manchester United bara lyckats att ta en enda seger, och det var i den senaste matchen mellan lagen. I de fyra andra så det blivit två förluster och två kryss.

Visste ni att…

 • Manchester United har bara lyckats göra tre mål på de sex senaste matcherna mellan lagen.
 • Inför det senaste mötet mellan lagen så hade United spelat sex raka matcher mot Arsenal utan vinst. Vinsten innebar att man undvek sju raka utan vinst, vilket hade varit första gången som det hade hänt.

Matchinformation

Arsenal
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 34
Tid: Lördagen den 23 april 2022, 13.30
Plats: Arsenal Stadium, London
Domare: Craig Pawson
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Fred (skadad, inget datum)
 • Cavani (vad, slutet april)
 • Shaw (ben, troligen nästa säsong)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Ronaldo (personliga skäl, stor chans)
 • Varane (skadad)
FORM
V12/3TottenhamHPL3-2
F15/3Atl MadridHCL0-1
O2/4LeicesterHPL1-1
F9/4EvertonBPL0-1
V16/4Norwich CityHPL3-2
F19/4LiverpoolBPL0-4

Arsenal

Skador och avstängningar:

 • Tierney (knä, inget datum)
 • Partey (lår, inget datum)
Tveksamma:

 • Tomiyasu (vad)
FORM
F16/3LiverpoolHPL0-2
V19/3Aston VillaBPL1-0
F4/4C. PalaceBPL0-3
F9/4BrightonHPL1-2
F16/4SouthamptonBPL0-1
V20/4ChelseaBPL4-2

United mot Arsenal

Totalt:23598-53-84356-331
Borta:11130-20-61138-216
Premier League:5925-18-1681-63
SENASTE MÖTENA
F2020-01-01BPL0-2
F2020-11-01HPL0-1
O2021-01-30BPL0-0
V2021-12-02HPL3-2
SENASTE BORTAMATCHER
V2019-01-25BFA3-1
F2019-03-10BPL0-2
F2020-01-01BPL0-2
O2021-01-30BPL0-0