Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Arsenal - Manchester United 3-1
Uselt, ändå bättre än förväntat

Manchester United gjorde stundom ett tappert försök att ta poäng mot Arsenal i London. Det lyckades inte, för detta United har en förskräcklig förmåga att misslyckas med väldigt enkla saker.

När vi fick straff i andra halvlek såg det ljust ut. Momentum var då med United. Mål där så är det svårt att inte känna att United skulle ha lämnat London med tre poäng i bagaget. Något mål blev det inte och till slut blev det förlust med 3-1.

Att de båda lagen på planen gör anspråk på att tillhöra Englands sex bästa är faktiskt obegripligt. För det var väldigt lite som var bra. Allra bäst symboliserat av Uniteds försvarsspel på matchens första mål.

Inte bara spelarna var usla, domarna var om möjligt ännu sämre. Anthony Elanga kunde ha fått två straffar. Jag kan köpa att han inte får den första, då han faller för enkelt. Den andra har jag inte detaljstuderat, så jag är osäker på hur mycket av förseelsen som faktiskt var inne i straffområdet. Oavsett, om inte VAR kliver in på Elangasituationen ser jag inte hur VAR kan kliva in och ge Arsenal straff. Att vi inte får straff för handboll i första halvlek är för mig fullständigt obegripligt och Arsenals 3-1-mål ska givetvis vara bortdömt för offside. Samtidigt kändes straffen som vi faktiskt fick väldigt mycket som en straff som domare Craig Pawson bestämde sig för i omklädningsrummet i pausvilan. Vidare ska Bruno Fernandes givetvis bli utvisad för sin fula stämpling.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Gjorde några kvalificerade räddningar men får också hämta bollen ur målet tre gånger. Även om han är skymd på 3-1 tycker jag att han ska göra det bättre där.

Diogo Dalot: 4

Är inte vaken när Tavares går på retur för 1-0. Bjuder senare på friläge genom att upphäva offside. Betyget höjs av två offensiva aktioner, med en ribbträff i första halvlek och ett bra överlapp efter paus, även om avslutet då inte var bättre än att målvakten kunde rädda.

Victor Lindelöf: 5

Varnad. Lagkaptenen försvann från startelvan men kaoset i backlinjen bestod. Ytterbackarna är de största syndarna och det defensiva mittfältet bidrar förstås. Mittbackarna gör emellertid ett undermåligt jobb de också.

Raphaël Varane: 4,5

Någon bra aktion men han sparkar också hål i luften före 1-0.

Alex Telles: 3

Bortspelad gång på gång med stora misstag före Arsenals två första mål.

Scott McTominay: 5

Kämpar men passningsspelet är för dåligt.

Nemanja Matic: 5

Utbytt 77. 1 assist. Varnad. Utmärkt assist till Ronaldos mål. Blandar som vanligt bra med dåligt.

Anthony Elanga: 5,5

Utbytt 77. Har otur med domaren men faller också för enkelt. Är han starkare i första situationen har han ett mycket bra avslutsläge. Överlag händer det för lite offensivt.

Bruno Fernandes: 4

Utbytt 84. Varnad. Fick kaptensbindeln av Maguire och med den följde tydligen också matchavgörande misstag. Först en straffmiss och sedan ett horribelt bolltapp före 3-1. Borde dessutom ha blivit utvisad.

Jadon Sancho: 6,5

Är den Unitedspelare som ger motståndarna problem. Nosar på ett högre betyg men behöver vara mer direktinvolverad i chansskapandet för det.

Cristiano Ronaldo: 8

1 mål. Varnad. Överlägset bäst i United idag. Tar sig påpassligt fram för Uniteds mål. Med bättre skärpa på lagkamraternas avslut hade han lämnat arenan med ett par assists och med ett nummer större skor på motståndarbacken hade han varit onside för ett andra mål. Står dessutom för en bra arbetsinsats.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att bedömas.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att bedömas.

Juan Mata: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att bedömas.