Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Aston Villa - Manchester United
Endast seger i sikte

Manchester United fortsätter säsongen borta mot Aston Villa och det gäller nu att hålla i tredjeplatsen för en plats i Champions League. City jagar ännu bakom och det är i princip vinster som gäller i de tre matcher som återstår. Laget är obesegrad sedan början av februari och Aston Villa ska man slå alla dagar i veckan. 

Manchester Uniteds lag

Aston Villas elva

Förutsättningar

United ligger trea och lyckades och kommer med en seger (1-0) mot Brighton and Hove Albion i bagaget efter mål av Leah Galton. Tre nyckelspelare är nu tillbaka i Diane Caldwell, Kirsty Smith and Lucy Staniforth. De har enligt rapport tränat bra under veckan. I december vann man mot Villa med 5-0 och nog bör den goda offensiven med Russo i spetsen gå vinnande även ur matchen ikväll.

Aston Villa kommer dock också med en överraskande seger i bagaget borta mot Tottenham senast. De lyckades göra mål på sitt enda skott på mål i princip. De ligger dock på nionde plats i tabellen och har inget att spela för mer än äran. Överlag har laget svårt att vinna och även göra mål. De har endast gjort 13 mål under säsongen och har vunnit en enda match på hemmaplan (mot fem borta). Laget bästa målskytt Ramona Petzelberger har gjort tre mål.

Lucy Staniforth pratar inför match.

Tidigare möten

På tre tidigare möten i WSL sedan december 2020 har United vunnit samtliga utan att ha släppt in mål. Det bådar såklart gott. I själva verket har United hela  29-0 på totalt sex tidigare matcher mellan lagen i samtliga turneringar.

Teve

Matchen sänds inte på svensk tv.