Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Timber om Unitedryktena / Armas väntas lämna

Söndagens nyhetssvep blir ett kort sådant, där vi i sillyväg uppmärksammar hur Jurriën Timber, som ryktas till Manchester United, svarar på rykten om framtiden. Vi noterar även att Ralf Rangnicks assisterande manager Chris Armas kan lämna för en rival.

Som togs upp i gårdagens matchdagsblogg så har också den före detta Unitedmålvakten Andy Goram diagnosticerats med cancer.

Jurriën bemöter Unitedryktena

Ajax mittback Jurriën Timber har stått för en fin säsong i Eredivisie och med tanke på att en viss Erik ten Hag basar över laget har journalister och diverse nyhetskällor lagt ihop ett plus ett.

Det ryktas nämligen om att Ten Hag kan (vill?) ta med sig den 20-årige försvararen till United, som gjort 27 framträdanden i ligan den här säsongen.

Efter gårdagens seger mot NEC fick Timber frågan om framtiden men höll sig kort och koncis i svaret.

”Jag trivs bra i Ajax och kan utvecklas mycket här, särskilt om vi fortsätter spela i Champions League.”

På ämnet Ten Hag till United tyckte Timber att tränaren förtjänade den chansen och att han hjälpt 20-åringen både fotbollsmässigt och på ett personligt plan.

Armas kan lämna för rivalen

När Ralf Rangnick tog över skutan i United plockade även in den assisterande managern Chris Armas från Toronto FC i MLS.

Vad Armas egentligen har bidragit till i klubben är det nog ingen som vet. Det enda vi vet är att han suttit på bänken med sina trådlösa hörlurar och… ja, vad har han gjort? Lyssnat på musik? Någon bra podcast?

Nu ryktas det hursomhelst att 52-åringen kommer lämna United efter säsongen och ny adress kan bli Leeds United, av alla klubbar.

Där finns sedan ett par månader tillbaka den nytillsatte tränaren Jesse Marsch, som tog över efter att Marcelo Bielsa fått lämna. Det som gör att Armas kopplas ihop med Leeds är troligtvis det faktum att han har samma nationalitet som Marsch, nämligen amerikansk.

Goram diagnosticerad med cancer

Andy Goram gjorde kanske inget större avtryck under sin lånesejour i Manchester United säsongen 2000/01. Då blev det endast två matcher för engelsmannen, som främst är förknippad med skotska Rangers.

Tidigare i veckan fick vi det tråkiga beskedet att Goram diagnosticerats med cancer. Vad för typ och hur allvarlig den är finns inga uppgifter om än.

Vi skickar en tanke åt Andy Goram och hoppas på ett tillfrisknande.