Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Efter kaoset – Raiola lever / Rangnick blir kvar

Ikväll är det match. Men först ska torsdagens nyhetssvep så klart ut. Mycket fokus blir något oväntat på Mino Raiola då det ryktats om att han avlidit, det dementeras dock av agenten själv. Dessutom bekräftar Ralf Rangnick att han kommer bli kvar i klubben efter sommaren. Det och mycket mer behandlas.

“Jag verkar kunna återuppstå”

Det är orden från Mino Raiola efter uppgifterna om att agenten avlidit spreds på Twitter under torsdagseftermiddagen.

Strax innan 14.00 idag kom den italienske journalisten Tancredi Palmieri med uppgifterna om att den 54-årige agenten hade avlidit efter en tids sjukdom. Snabbt hakade flera italienska medier på och även andra utländska tidningar gick ut med samma uppgifter.

Det dröjde dock inte alltför lång tid innan journalisten Daniella Matar kom med uppgifterna om att Raiolas agentfirma dementerar uppgifterna om Raiolas bortgång.

Därefter gick det fort. Raiolas assistent José Fortes Rodriguez uttalade sig kort i en intervju med den nederländska tidningen NOS.

“Han mår dåligt men har inte dött”, löd svaret från Rodriguez.

Även Raiolas läkare röt ifrån mot uppgifterna om att agenten avlidit och drygt en timme efter att de första uppgifterna om hans död tog Raiola till Twitter för att räta ut saken.

Rangnick blir kvar

Tysken fick under onsdagens presskonferens frågan om han kommer vara kvar i klubben under nästa säsong. Hans svar var minst sagt tydligt.

Ja, jag kommer vara här nästa år. Jag ser fram emot att arbeta i den rådgivande rollen och självklart hjälpa Erik (Ten Han) så mycket han vill. Självklart är jag mer än villig och beredd att hjälpa både Erik och vem som helst i klubben för att förändra allt till det bättre.

Ralf Rangnick

Det har tidigare ryktats om ovissheter kring Rangnicks framtid i klubben. Men han ser alltså ut att bli kvar.

Presskonferens del 2

Under den andra delen av Ralf Rangnicks presskonferens under onsdagen pratades det bland annat om hans framtid, det vi tog upp här ovan.

Samtidigt var det flera andra punkter som togs upp, däribland den framtida rekryteringen. Om det hade Rangnick följande att säga:

  • Det är uppenbart att rekryteringen är avgörande. Förstås också kvaliteten på jobbet, på tränaren, på tränarstaben, men rekrytering är livsviktigt ja. Rekrytering innebär att få in bästa möjliga spelare för den typ av spell du vill spela.

Att Uniteds rekrytering under de senaste åren varit undermålig sa han inte rakt ut, men man anar en viss hint av det i hans ytterligare svar.

  • I nästan alla klubbar finns det en sportchef som tillsammans med scoutavdelningen, styrelsen och tränaren bestämmer vilka spelare som kommer. Till exempel, i mina två senaste klubbar har vi aldrig värvat en spelare utan managerns godkännande och jag är ganska säker på att det också kommer att vara fallet med Erik.

Ytterligare en punkt på agendan var kaptensfrågan. Harry Maguire gör inte sin starkaste säsong i karriären och det har ryktats om att engelsmannen kan bli av med kaptensbindeln.

Rangnick skulle gärna se att nästa lagkapten bestäms av spelarna själva.

  • Jag är övertygad om att kaptenen ska väljas av laget eftersom han kallas lagledaren, och det har vi alltid gjort. Vi hade alltid en styrelse på fyra eller fem spelare, vi kallade det spielkapitän, vald av spelarna, spelaren med högst antal röster var lagkaptenen på slutet. Det hade jag gjort om jag var tränare nästa år, men det är upp till Erik att bestämma.

För att ta reda på allt vad Rangnick sa under presskonferensen klickar ni in här.

Wan-Bissaka kan återvända till Palace

50 miljoner pund betalade Manchester United under sommaren 2019 för att få loss Aaron Wan-Bissaka från Crystal Palace. Engelsmannen inledde starkt men har sedan dess tappat mer och mer av sin status i laget.

Sedan i höstas har Diogo Dalot gått om honom och hans framtid i klubben är något oviss.

Nu uppger The Athletic att en återkomst till Crystal Palace kan vara aktuell i sommar. Enligt uppgifterna vill London-klubben gärna välkomna honom tillbaka. Ett lån är det som i första hand ska vara aktuellt.