Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - Chelsea 1-1
Nöjda med en poäng?

Manchester United får med sig en poäng, och att det känns okej säger ju en del av vart förväntningarna på detta lag ligger. 

Matchbilden var ungefär vad man förväntade sig, alltså att Chelsea var det lag som dominerade bollinnehav och skapade lägen, och att det stod 0-0 i halvlek var enbart på grund av Chelseas, och främst Kai Havertz ineffektivitet framför mål. United lämnade stora ytor för Chelsea att attackera på, både i mitten och på sin högerkant (alltså Uniteds vänsterkant), men på något sätt så lyckades man inte ta vara på det. United tog sig gradvis in i matchen där man fick ha lite mer av bollen, men det gick aldrig så långt att Chelsea behövde känna sig oroliga.

United var bättre i andra halvlek vilket typ inte säger något då man var värdelösa i första. Chelsea var fortfarande det klart bättre laget och skulle i den 60:e minuten göra 1-0 när Marcos Alonso ostört fick prickskjuta in bollen i de Geas vänstra hörn. Dock så skulle United få in en kvittering bara två minuter senare, och vem som stod för målet tror jag knappt att jag behöver skriva.

David de Gea: 6,5

Gjorde en bra räddning när Kai Havertz friställdes i den 27:e minuten, men utöver det så behövde han faktiskt inte göra några jätteräddningar då Chelsea hade svårt att träffa mål med sina avslut. Tycker inte heller att man kan klandra honom för målet, utan det var helt enkelt ett riktigt bra avslut från Marcos Alonso.

Diogo Dalot: 4

Stort misstag vid Chelseas mål där han helt tappade Alonso på bortre stolpen, och utöver det så gjorde han inte mycket annat som är värt att ta upp.

Victor Lindelöf: 5

Inte svenskens bästa match då han hade lite problem med Havertz. Det var till exempel han som gick bort sig helt när tysken friställdes mot de Gea med cirka halvtimmen spelad.

Raphaël Varane: 6

Ingen jätteinsats men satte inte heller många fötter fel. Klart bäst i backlinjen vilket dock inte säger jättemycket.

Alex Telles: 3

Var verkligen helt lost i positionsspelet där han konstant lämnade sin kant helt öppen för Chelsea att anfalla på. Hade stora förhoppningar på Telles när han kom till klubben men det är ganska tydligt att han inte är tillräckligt bra defensivt för att platsa.

Nemanja Matic: 6

Utbytt 79. 1 assist. Lämnade tillsammans med McTominay stora ytor i mittfältet i första halvlek men var bättre i andra. Väl där han stod han för en riktigt läcker assist till Ronaldos mål. En av lagets bästa spelare ikväll.

Scott McTominay: 4,5

Som sagt så lämnade han och Matic alldeles för mycket yta till Chelsea-spelarna i första halvlek. Det var dock uppfriskande att se någon som såg ut att verkligen bry sig på planen även om han var långt ifrån felfri i sitt spel.

Bruno Fernandes: 5

Kändes osynlig i stort sett hela matchen, och det är inte något som är vanligt för portugisen.

Marcus Rashford: 3

Utbytt 79. Det är tragiskt hur Rashford blir sämre och sämre i varje match han spelar, och nu går det inte att använda ursäkten att han inte får spela. Han har fått tillräckligt många chanser att prestera, men han tar inte vara på dem. Är i stort behov av en nytändning vilket förhoppningsvis kommer när Ten Hag kommer in.

Anthony Elanga: 4,5

Utbytt 91. Svensken fick inte mycket uträttat ikväll offensivt precis som resten av laget minus Ronaldo. Dock tycker jag att han jobbade bra i defensiven där han ofta var och hjälpte till i eget straffområde.

Cristiano Ronaldo: 7,5

1 mål. Stod för en fantastisk nedtagning och ett klassavslut vid målet. Utöver det så var han också bra i spelet utan boll, och han visade också vilja att arbeta defensivt vilket vi inte sett alltför mycket utav denna säsongen. Långt ifrån ett “problem”.

Phil Jones: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Juan Mata: n/a

Inbytt 79. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alejandro Garnacho: n/a

Inbytt 91. Spelade för kort tid för att betygsättas. Fantastiskt kul och välförtjänt att Garnacho äntligen fick göra sin A-lagsdebut, även om den borde ha kommit tidigare.