Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Manchester United - West Ham United
Seger ett måste

Med två matcher kvar av säsongen krävs ett mindre mirael för att Manchester United skall ta sig upp till den tredjeplats som ger Europaspel nästa säsongen. Den minst mirakulösa delen som skulle behövas är att United slår West Ham hemma idag.

Manchester Uniteds lag

Motståndarnas lag

Förutsättningarna

Matchen är båda lagens 21:a (av 22) i en tabell som haltar något. West Ham parkerar just nu på sjätte plats, och kan realistiskt sett sluta allt mellan femma och åtta, vilket ger att de egentligen inte har så mycket att spela för.

United å sin sida jagar den sista Europaplatsen, men det ser tungt ut att nå den. Man ligger fyra, och tredjeplats krävs för spel i Europa, men där ligger Manchester City som med all säkerhet lär vinna sina två sista matcher. Detta samtidigt som United avslutar säsongen borta mot serieledande Chelsea, som man i hemmamötet förlorade med hela 6-1 mot. Fjärdeplatsen är dock inte hotad ens i teorin, den har United redan säkrat, och i och med att man förmodligen slutar där blir man också fyra för tredje säsongen i rad.

Tidigare möten

Bortamötet den här säsongen spelades faktiskt så sent som den 16 mars, och slutade 1-1 efter ett kvitteringsmål långt in på stopptid från West Ham. Matchen skulle spelats i januari, men sköts upp på grund av ett coronautbrott.

Hemmamatchen förra säsongen spelades på Old Trafford, och United vann då komfortabelt med 2-0.

Teve

Matchen visas inte på svensk tv.

Res med oss till Manchester!