Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Brighton & Hove Albion - Manchester United
Men ge oss ett par snygga mål åtminstone!

Matchen mot Brighton känns på många sätt avslagen. Många väntar redan på Ten Hag, transferfönstret och sommarens försäsongsmatcher. Visserligen står fortfarande en plats i Europa League på spel men vad United än gör för insats tror jag att lagen bakom får svårt att gå förbi.

”The Seagulls” i sin tur har inte heller mycket att spela för, mer än äran då. Det återstår att se om vi äntligen får se lite ungdomar i laget eller om Rangnick fortsätter ta det säkra före det osäkra i de två sista matcherna. Det vore väl kul att få se något snyggt mål åtminstone av någon annan än Ronaldo kanske. 

Manchester United

Som rapporterats i dagens nyhetssvep har United ytterligare några spelare tillgängliga från den tidigare skadelistan. Harry Maguire är med i truppen igen men det är fortfarande osäkert om han startar eller inte. Jag tror på Lindelöf och Varane från start åtminstone. Wan-Bissaka sägs också vara tillgänglig. På frånvarolistan bredvid Pogba, Sancho, Shaw och Greenwood lägger vi Marcus Rashford som blivit sjuk.

Att spekulera i startelva denna gång är väl ungefär som vanligt. Man skulle vilja se någon av U23-spelarna men vi får säkerligen se en liknande elva som mot Brentford, inte minst då spelet fungerade bra senast, åtminstone med boll. Möjligen kan vi få se något eller några inhopp av Hannibal, Fernandez och/eller Garnacho.

Juan Mata då? Ja, alternativen är få och han får säkert spela igen. Rangnick var så till sig senast så han kallade Mata ”a magican” efter matchen och vissa tyckare menade att han var väldig naturlig som tia. Tydligen har Mata tränat mycket bra under senaste tiden. Vi låter vara osagt vad det beror på och huruvida han är en trollkarl eller inte.

Framåt handlar allt som ovanligt om Ronaldo. Nu lyckades visserligen Bruno Fernandes stänka in ett mål senast efter en påpasslig löpning av Elanga, men så många andra offensiva spelare ska vi nog inte tro på. Varane fick också göra sitt första mål i Premier League, gott så. Fred lär nog starta före Matic på det defensiva mittfältet.

Möjlig startelva:

Brighton & Hove Albion

Graham Potters gäng har gjort det väldigt bra i år. Efter en svacka i mitten av säsongen har laget kommit igång på allvar igen. Segrar mot Wolverhampton och Tottenham i april vittnar om det. Och självklart vill Potter slå även United för att visa att det kanske borde varit Brighton som skuggar Arsenal och Tottenham om de sista platserna i Europa.

De kommer från en mycket säker seger mot Wolverhampton senast (3-0) efter mål av bland annat Bissouma och Troussard. Den zambiske mittfältaren Mwepu har varit mycket bra  men klev ut skadad senast. Han ersätts troligen av Lallana eller tyske Pascal Gross. I övrigt är det mycket som talar för en liknande startelva som gjorde processen kort med Wolverhampton. Tariq Lamptey kan dock ta tillbaka en plats till höger som offensiv ytterback efter ha varit skadad tidigare i april.

Brighton och Potter är välkända för att spela med lite olika formationer beroende på startelva och motstånd, det blir troligen någon form av 3-5-2 i matchen mot United i morgon. Brighton ligger för närvarande på nionde plats i tabellen på 44 poäng.

Möjlig startelva:

Historik

United har lyckats vinna de två senaste drabbningarna i Premier League mot Brighton, senast hemma i februari med 2-0 efter mål av Fernandes och Ronaldo. Totalt har lagen mötts 27 gånger genom historien och United har vunnit hela 19 av dessa matcher. Senast vi förlorade var i augusti 2018 (3-2).

Visste ni att…

 • Danny Welbeck gjorde totalt 29 mål på 142 matcher med United mellan åren 2007 och 2015.
 • Juan Mata gör vid spel i morgon sin 284:e match för United. Han har noterats för totalt 51 mål.
 • Brightons offensive mittfältare Adam Lallana har spelat totalt 34 matcher för Englands landslag. Höjdpunkten var 2016 då han gjorde tre mål. Den aktuella säsongen spelade han i Liverpool.

Matchinformation

Brighton & Hove Albion
Manchester United
Turnering: Premier League, omgång 36
Tid: Lördagen den 7 maj 2022, 18.30
Plats: Falmer Stadium, Falmer, Brighton
Domare: Andrew Madley
Teve: Viaplay

Manchester United

Skador och avstängningar:

 • Sancho (halsfluss, eventuellt 22 maj)
 • Pogba (skadad, troligen nästa säsong)
 • Shaw (ben, troligen nästa säsong)
 • Greenwood (otillgänglig, tills vidare)
Tveksamma:

 • Maguire (knä, stor chans)
 • Wan-Bissaka (skadad, stor chans)
FORM
F9/4EvertonBPL0-1
V16/4Norwich CityHPL3-2
F19/4LiverpoolBPL0-4
F23/4ArsenalBPL1-3
O28/4ChelseaHPL1-1
V2/5BrentfordHPL3-0

Brighton & Hove Albion

Skador och avstängningar:

 • Sarmiento (lår, mitten maj)
 • Moder (knä, långtida)
 • Mwepu (ljumske, nästa säsong)
Tveksamma:

 • Inga bekräftat tveksamma.
FORM
O2/4NorwichHPL0-0
V9/4ArsenalBPL2-1
V16/4TottenhamBPL1-0
F20/4Man CityBPL0-3
O24/4SouthamptonHPL2-2
V30/4WolvesBPL3-0

United mot Brighton

Totalt:2719-5-349-18
Borta:116-2-319-9
Premier League:97-0-218-9
SENASTE MÖTENA
V2020-09-26BPL3-2
V2020-09-30BLC3-0
V2021-04-04HPL2-1
V2022-02-15HPL2-0
SENASTE BORTAMATCHER
F2018-08-19BPL2-3
V2020-06-30BPL3-0
V2020-09-26BPL3-2
V2020-09-30BLC3-0