Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Brighton & Hove Albion - Manchester United 4-0
Ska man skratta eller gråta?

I den näst sista matchen står Manchester United för sin sämsta och mest pinsamma insats för säsongen. Man blev helt och hållet utspelade av tabellnian Brighton och jag vet inte om man ska skratta eller gråta.

Redan från start så var Brighton det piggare och bättre laget, men man väntade egentligen bara på att det skulle avta, något som aldrig hände. Hemmalaget gör 1-0 i den 15:e matchminuten genom Moises Caicedo efter att varken Scott McTominay eller Victor Lindelöf lyckades täcka ecuadorianens skott.

United skapade absolut ingenting framåt, men med ställningen 1-0 i paus så tänkte man att det fortfarande fanns en chans. När sedan Marc Cucurella gjorde 2-0 i den 49:e minuten så var det ganska klart att detta inte skulle gå vägen, något som spelarna visade ganska tydligt på deras spel och kroppsspråk. Så det kändes inte speciellt förvånande när 3-0 och 4-0 sedan kom inom loppet av tre minuter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 4

Vet inte hur många mål man kan klandra spanjoren för, men å andra sidan så har vi också sett honom ta liknande skott som idag gick in.

Diogo Dalot: 1

Vart ska man börja. För att vara en offensivt inriktad ytterback så bidrog han inte med något framåt. Han tog ett av sina patenterade skott från 25-30 meter som också gick just så högt över.

Victor Lindelöf: 1,5

Så otroligt tveksam i sitt försvarsspel, men var minst värdelös i backlinjen.

Raphaël Varane: 1

Gjorde så otroligt många misstag att det inte går att komma ihåg alla. Gav till exempel Danny Welbeck en fantastisk chans att göra 2-0 redan i första halvlek, men den tidigare United-spelarens avslut gick över ribban.

Alex Telles: 1

Ytterligare en värdelös insats från brasilianaren som måste lämna i sommar.

Scott McTominay: 1

Tappar boll konstant och gav Brighton en farlig chans i första halvlek. Inte en startspelare.

Nemanja Matic: 2

Utbytt 46. Spelade bara första halvlek där det inte var lika bedrövligt, vilket också är anledningen att han får ett lite bättre betyg.

Bruno Fernandes: 1

Slösar bort alldeles för mycket boll. Riktigt dåligt.

Anthony Elanga: 1

Utbytt 46. Riktig tung match för svensken som hade det riktigt tufft med Marc Cucurella på sin kant, speciellt defensivt.

Anthony Elanga hade det tufft med Brightons Marc Cucurella i den halvlek som han fick spela.

Juan Mata: 1

Utbytt 71. Blev bortryckt i varje duell som han fann sig i. Hade också otroligt svårt att hålla fast vid bollen.

Cristiano Ronaldo: 2

Blev otroligt lidande av att man inte kunde få fram några bollar till honom, men han var inte heller bra i varken spelet med eller utan boll.

Edinson Cavani: 1

Inbytt 46. Att han ens får spela är helt obegripligt för mig. Det finns unga spelare på bänken som hade gjort allt för att få en chans, men istället så ska han som gjort två matcher på tre månader få det, trots att han ska lämna i sommar.

Fred: 1

Inbytt 46. Lyckades inte bidra med speciellt mycket i den halvlek som han fick spela.

Harry Maguire: n/a

Inbytt 71. Spelade för kort tid för att betygsättas.