Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Dagens lag: Chelsea - Manchester United
Det sista halmstrået

Manchester Uniteds damer befinner sig under söndagen i London för att ta emot tabellettan Chelsea. Vinst är det enda som räknas för Uniteds del om man ska ha chans att nå Champions League-spel nästa säsong. 

United har emellertid ingenting i egna händer, utan måste utöver sig själva förlita sig på att trean Manchester City tappar poäng borta mot Reading.

Det är alltså tuffast tänkbara utmaning Marc Skinners gäng står inför.

Man har haft en väldigt bra streak från mars och fram till nu men två onödiga bortakryss under den perioden gör nu att man står inför sista omgången och behöver lägga allt på ett kort. Återstår att se om stjärnorna står rätt för United idag. I och med att Chelsea leder ligan är ju inte heller de inställda på att tappa och låta Arsenal gå om…

Manchester Uniteds lag

Motståndarnas lag

 

Förutsättningarna

Som nämnts ovan, United måste alltså vinna för att ha chans på Europaspel nästa säsong, samtidigt som Manchester City förlorar.

Vad gäller läget i laget har Skinner tämligen stora valmöjligheter. Förutom långtidsskadade Aoife Mannion och Millie Turner så finns samtliga spelare tillgängliga.

“Alla är redo, så det här är egentligen första gången jag kan välja precis som jag vill. Det ser bra ut inför den sista matchen,” säger Skinner.

Han medger också att Chelsea trots allt är favoriter med tanke på hemmaplansfördel och att de ska försöka ta hem titeln idag.

Tidigare möten

United har aldrig slagit Chelsea sedan man började mötas 2019. Ett kryss för snart två år sedan är det bästa United har mäktat med. Senast man möttes i ligaspelet vann Chelsea med 6-1.

Teve

Matchen visas på Viaplay.

Res med oss till Manchester!