Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Pogba närmar sig City / Rutten nekar till assisterande jobb / Nya ägare till Chelsea

Denna söndag kommer ett sent nyhetssvep som inkluderar rykten om Paul Pogba till Manchester City. Därutöver rapporterar vi om Chelseas nya ägare samt att nederländske Fred Rutten nekar till att följa med Ten Hag till Manchester och ett jobb som assisterande coach. 

Pogba närmar sig City

Ryktet om att Paul Pogba kan lämna för Manchester City när han kontrakt nu löper ut fortsätter. Guardian Sport menar att Pogba kan bli klar efter att tidigare nekat kontraktsförslag från United.

Enligt uppgift kan City komma att erbjuda ett fyraårskontrakt med option på ytterligare ett år. Pogba sägs vara intresserad av att arbeta med Pep Garudiola som tror på en fungerande djup roll för Pogba på Citys mittfält.

Det skulle såklart vara en kontroversiell flytt men det har hänt förr, bland annat när Carlos Teves lämnade United för City. Uppgifter inkluderar det faktum att Pogba kan vara en överkomlig affär och att han kan acceptera en mindre lön i City än den nuvarande. Andra menar att det knappast kommer bli av och att Pogba definitivt inte skulle få speltid på ett mycket starkt mittfält, även om Fernandinho kommer att lämna till sommaren.

Rutten nekar till assisterande jobb

The Guardian rapporterar också att Erik ten Hag velat ha med sig den 59-årige Fred Rutten till Manchester United som assisterade coach. Rutten själv säger att han nekat till förslaget då han trivs bra i hemlandet och vill kunna ägna tid till sin familj och barnbarnen. Han säger, “det är fint att ha barnbarn som du träffar då och då och som du kan spela fotboll med”.

Uttalandet, “den här typen av projekt, jag känner mig inte bekväm med det” har naturligtvis blåsts upp i rubrikerna men det mesta verkar peka på att det är personliga anledningar snarare än “projektet United i sig” som gör att Rutten vill stanna i hemlandet.

Nya ägare till Chelsea

Chelsea har annonserat sina nya ägare på klubbens hemsida. En grupp ledd av Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter och Hansjoerg Wyss är det som avser köpa klubben.

Köpet som ska uppgå till 30 miljarder sägs bli klart senare i maj.  Todd Boehly och hans konsortium kommer att investera ytterligare 21 miljarder i Stamford Bridge, lagen inom klubben och Chelsea Foundation. Enligt uppgifter kommer de 30 miljarderna som läggs för att köpa aktierna i klubben att sättas in på ett fryst bankkonto för att sedan doneras till välgörenhet, något som bekräftas av Abramotij.

Dock måste en brittiska regeringen måste godkänna att pengar ska överföras från ett fryst bankkonto för att sedan doneras till välgörenhet.