Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Denzil Haroun Reserve-Team Player of the Year 2022
Álvaro Fernandez prisas som säsongens reservlagsspelare i Manchester United

Tidigare under kvällen stod det klart att Alejandro Garnacho kommer motta pris som årets unga spelare i Manchester United säsongen 2021/22. Kort senare kom beskedet att Álvaro Fernandez belönas med titeln som året reservlagsspelare.

Den spanska vänsterbacken har precis som Garnacho stått för en mycket fin säsong och även han belönats med såväl träningar som trupputtagningar till A-laget. Någon debut har det emellertid inte blivit i seniorsammanhang ännu. Kanske kommer chansen mot Crystal Palace nästa helg?

Fernandez har enkom figurerat i reservlaget i ligaspelet under säsongen men har därutöver varit med ungdomslaget i Uefa Youth League. Poängskörden har varit förhållandevis bra för 19-åringen, som i alla turneringar inkluderade stått för fyra mål och sex framspelningar.

Spanjoren är en tämligen frejdig ytterback med sina främsta egenskaper i offensiv väg. Han är duktig på att läsa spelet och ger sig gärna ut på raider med bollen, där han ofta kombinerar fart och teknik.

Fernandez kommer, precis som Alejandro Garnacho, tilldelas priset ikväll, före FA Youth Cup-finalen, med Uniteds akademichef Nick Cox och lagkapten Harry Maguire som prisutdelare. Det är akademiledarna som utser pristagaren.

Cox säger följande om Fernandez:

Vi ser medvetet till att hålla en ung ålder i den här gruppen av spelare och det faktum att Fernandez, med sina 19 år, får det här priset är ett tydligt tecken på det.

Alvaro har utvecklats mycket den här säsongen och har spelat en stor roll för vårt lag men även med sitt spanska U-19-landslag.

Han har hela tiden tagit sig an utmaningarna han ställts inför och ska känna sig väldigt nöjd med hur han har anpassat sig till den engelska fotbollen.

Utöver det är han en förebild för sina lagkamrater och uppvisar allt vad akademin står för och vill få ut av våra unga spelare.

De tillfällen han har varit med A-laget har han verkligen gjort sig förtjänt av tack vare sitt hårda arbete och hängivenhet.

Fernandez blir härmed den första spanjoren som får motta utmärkelsen Denzil Haroun Player of the Year.

Föregående år gick priset till Hannibal och året dessförinnan till James Garner.

Tidigare har spelare som John O’Shea, Darren Fletcher, och Nicky Butt mottagit priset.

Vi säger stort grattis till Álvaro Fernandez till priset som årets reservlagsspelera i Manchester United!