Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Nytt CL-format / Avslutar jakten på Lingard / Finanschef lämnar

Ikväll är det final i FA Youth Cup. Men först ska onsdagens nyhetssvep behandlas. Vi nås av nyheten att det kommer att bli ett nytt format i Champions League. Dessutom verkar mycket tyda på att Jesse Lingard flyttar utomlands och så lämnar ytterligare en högt uppsatt person i Manchester Uniteds ledning. Det och mycket mer.

Nytt Champions-League-format

Under gårdagen kom UEFA med beskedet att Champions League får ett nytt format. Det omformaterade gruppspelet kommer att utökas från 32 till 36 lag.

Dessutom kommer gruppspelet numer spelas som ett ligaspel där varje lag spelar åtta matcher. Alla kan möta alla vilket bestäms i en lottning.

”Uefa har tydligt visat idag att vi är fullt engagerade i att respektera idrottens grundläggande värderingar och att försvara principen med öppna tävlingar, med kvalifikationer baserade på idrottsmeriter, helt i linje med den värderingar och solidaritetsbaserade europeiska sportmodellen”, skriver de i ett pressmeddelande.

För att ta del av alla förändringar klickar ni in er på den här länken.

Hemen Tseayo lämnar efter tio år

Efter att flera högt uppsatta personer inom Manchester United lämnat sina poster den senaste månaden lämnar nu ytterligare en högt uppsatt person sin post.

Finanschefen Hemen Tseayo som varit i klubben i tio år väljer att kliva av sin post, rapporterar The Athletic.

Enligt uppgifterna hade Tseayo en tät kontakt med Ed Woodward tidigare och ser detta tillfälle som en bra tid att lämna sin post.

Tidigare har även Matt Judge som arbetade som ”director of football negotiations”, chefscouten Jim Lawlor samt Marcel Bout som varit ansvarig för Uniteds globala scouting lämnat klubben.

Solskjaers dotter lämnar för AaFK Fortuna

Karna Solskjaer blir likt sin pappa inte kvar i Manchester United. 19-åringen som representerat damernas U21-lag vänder hem till Norge där hon kommer representera AaFK Fortuna. Det uppger Twitterkontot Norske Fotballkvinner.

Enligt uppgifterna har Solskjaer signerat ett permanent avtal med den norska klubben. Från början är det ett amatörkontrakt men den 1 augusti väntas hon skriva på ett proffskontrakt.

Newcastle ger upp jakten på Lingard

Jesse Lingard kommer av allt att döma lämna Manchester United när kontraktet löper ut efter den här säsongen. Den offensiva mittfältaren har kopplats ihop med ett gäng klubbar, däribland Newcastle.

Nu uppger dock The Telegraph att den nyrika klubben ger upp jakten på engelsmannen. Enligt uppgifterna är en flytt utomlands närmast till hands. Det har tidigare ryktats om intresse från både Inter och Milan.

Emily Ramsey återvänder

Målvakten som varit utlånad till Birmingham under säsongen återvänder nu till Manchester United. Det bekräftar klubben under onsdagseftermiddagen.

Fred och Telles uttagna i landslaget

Manchester United-duon kommer representera det brasilianska landslaget under nästa landslagssamling.

Tre matcher står på schemat för Brasilien i början av juni. Sydkorea, Japan och Argentina väntar och Fred och Alex Telles finns alltså med i truppen.