Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Erik vill behålla Eric / Skatorna intensifierar jakten på Henderson

Söndagens nyhetssvep blir ett kortare sådant, där vi bland annat får reda på att Erik ten Hag uppges vilja ha Eric Ramsay i sin framtida tränarstab. Utöver detta kan vi ännu en gång rapportera att Newcastle United är intresserade av Dean Henderson.

Erik vill behålla Eric

Tidigare i veckan reste Manchester Uniteds fotbollsdirektör John Murtough till Amsterdam för möte med klubbens nye manager Erik ten Hag och diskuterade såväl kortsiktiga som långsiktiga planer.

Bland annat fördes diskussioner om Ten Hags nya tränarstab och vilka som kan tänkas ingå i den. Sannolikt tar 52-åringen med sig Mitchell van der Gaag till United samt Steve McClaren, som Ten Hag arbetade tillsammans med i FC Twente.

Utöver dessa två namn uppger The Telegraph att nederländaren även kommer vilja behålla Eric Ramsay i staben. Ramsay kom till United inför den här säsongen med fokus på att arbeta med fasta situationer. 30-åringen har även en roll som riktar sig åt individuell spelarutveckling.

Hur mycket effekt Ramsays arbete har gett går givetvis att diskutera, med tanke på Uniteds usla facit på framför allt fasta situationer. Återstår att se hur hans kompetenser kommer till pass under Ten Hag.

Newcastle intensifierar jakten på Henderson

Sedan Newcastle United blev nyrika ryktas det dagligen om spelare in till klubben och ett par av dessa återfinns i Manchester United.

Dean Henderson är en som troligen kommer söka en ny klubbadress under sommaren, så till vida inte Erik ten Hag vill satsa på den 25-årige målvakten.

Den här säsongen har det blivit noll framträdanden i ligaspelet, vilket säger det mesta om situationen.

Newcastle uppges nu enligt Mirror intensifiera jakten på Henderson, där ett bud omkring £20 miljoner kan tänkas rimligt.

Det som skulle kunna tala för att engelsmannen blir kvar i United är att Ten Hag lär föredra en målvakt som är trygg med bollen vid fötterna – något Henderson behärskar bättre än David De Gea, får vi nog lov att konstatera.