Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Legends of the North: Manchester United - Liverpool
Förlust för Unitedlegenderna

Det vankades stormatch på Old Trafford under lördagseftermiddagen när Manchester United tog emot Liverpool. Något allvarsamt rivalmöte var det emellertid inte tal om idag, då man spelade en så kallad legendmatch med före detta spelare från respektive lag. 

Över 50 000 hade tagit sig till Old Trafford idag för att se Manchester Uniteds legendarer göra upp mot Liverpool dito i en välgörenhetsmatch. Dessa matcher brukar med ett par års mellanrum arrangeras av United, där man möter andra storklubbar med före detta storspelare.

Även om rivaliteten givetvis finns var ändamålet för dagens match att inbringa pengar till välgörenhet, som Manchester United Foundation står för. Syftet är att engagera och utbilda barn och ungdomar runt om i Manchesters storstadsområde.

Uniteds elva

Bägge lagen ställde upp med namnstarka lag, där vissa la skorna på hyllan tidigare än andra. I Uniteds lag fanns bland annat spelare som Patrice Evra, Antonio Valencia, och Dimitar Berbatov med.

Basade över laget gjorde Unitedlegendaren Bryan Robson. Med sina 65 år kanske det hade varit lite väl optimistiskt att snöra på sig skorna för Captain Marvel…

Nedan ser vi laget United ställde ut. Notera att svenske Jesper Blomqvist fanns med från start. Utan att ha faktakollat det så känns det som att Blomqvist har spelat varenda legendmatch United har spelat sedan han la av. Naturligtvis fanns också Gary Neville med. Alla lag måst ju ha en lagkapten.

Liverpools elva

I Liverpools startelva fanns givetvis Jamie Carragher med. På hans arm satt också kaptensbindeln. I övrigt ett lag som inte gör jättemycket med en kanske. Abel Xavier är alltid spektakulär med sitt hår och skägg. Jerzy Dudek blev som ni kanske minns hjälte när laget vann Champions League på straffar 2005.

Den ukrainske anfallaren Andriy Voronin startade också men något vidare avtryck gjorde han knappast i Liverpool.

Matchen

Tja, den var väl inte särskilt spektakulär. Det går ofta i ett väldigt slött tempo i dessa matcher. Första halvlek präglades av en del kamp och målchanser åt bägge håll. Evra visade att han kan fylla på längs vänsterkanten fortfarande och hade ett par räder som kunde resulterat.

Även Berbatov, med sin lata men älskvärda uppsyn, visade på briljans stundtals och spelade bland annat fram Nicky Butt till ett bra skottläge. Mittfältarens skott gick dock utanför.

Tråkigt var sedan att Louis Saha tvingades utgå med vad som såg ut att vara en skada. Ersatte gjorde Danny Webber.

Det var egentligen i andra halvlek som saker och ting började hända. Luis Garcia rundade Raimond van der Gouw i Uniteds mål och gjorde tidigt 0-1 i inledningen på andra.

Men det skulle inte dröja länge innan Uniteds bulgar längst fram hamnade i centrum. Berbatov gjordes ner i straffområdet och tog sedan själv hand om straffen. Hur iskallt som helst stegade 41-åringen fram och placerade in bollen i nät.

En bit in i andra halvlek skulle det bli bortaledning igen efter att Mark González dragit in en frispark. Samme man gjorde sedan 3-1, som också blev matchens slutresultat.

Reaktioner