Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Cirkus Manchester United

När orkanvindarna blåser ut över atlanten och in mot land då blåser det rejält, det blåser bort Pogbas, Rangnicks och Lingards, det blåser bort egentligen all gammal onödig skit och smuts som inte längre behövs och på något vis är det väl kanske det som behövdes allra mest.

Nu, som alltid, är det ju något matematiskt snille som har räknat ut att Pogba har kostat oss cirka en miljon pund per match han har spelat och det är ju också, som alltid, lätt att vara efterklok. Men med facit i hand har han varit en av våra bästa spelare sen han kom för sex år sen. Han har karvat sig igenom skador och perioder av uselhet och kontrat med perioder där han har varit absolut världsklass och det var ingen dålig värvning. Dock borde väl ledningen redan ha insett det här förra säsongen och i alla fall försökt få någon form av peng för honom istället för att ska släppa en världsspelare gratis. Men, som alltid, vet vi också att Manchester Uniteds ledning fortsatt verkar vara helt uddlösa när det kommer till sportsliga beslut. Men jag tackar Pogba för den tiden vi har haft tillsammans, hatten av, han var och är fortsatt en personlig favorit för mig och jag har ingen anledning att göra mig av med Pogba #6 som gavs till mig en jul för typ sex år sen.

“totalt slöseri av tid och engagemang”

Däremot att Rangnick skulle vända kappan efter vinden är något helt annat. Jag tyckte det var oerhört märkligt att han tog jobbet som Österrikes förbundskapten och att Manchester United som klubb accepterade det? Nu sägs det ju att det var Österrikes fotbollsförbund som inte accepterade att han skulle ha en roll hos oss, vilket gör att det senaste halvåret av massakerade bottenskrap till resultat gör att vi lika gärna kunde haft Carrick eller en kokt potatis vid sidlinjen, det skulle omöjligt ha blivit sämre än det tomma skal av Manchester United vi har följt den här säsongen. Kanske insåg han att den här klubben är utom räddning eller så insåg han att hans inflytande skulle begränsas av ten Hag. Det vi ändock vet, som är fakta, är att det var ett totalt slöseri av tid och engagemang. Lite tack för inget, typ.

“bränn ner cirkusen”

Sen har vi den latinsk-engelska klungan som försvinner, glömmer förmodligen andra, men det ska fortsatt nämnas att Lingard, Mata och Cavani också lämnar. Några ord bör krystas ut, Lingard, 22 år i Manchester United, vilket är oerhört imponerande trots att den tiden borde vara något kortare med tanke på att det är en spelare som tyvärr inte håller i ett Manchester United som ska nå framgångar. Jag hade kunnat se honom som en truppspelare men han själv har nog ett högre anseende om sig själv än så i alla fall om man frågar hans bror.

Mata var och är en sån person man unnade det mesta, och en spelare som man önskade större framgångar än de som han fick skörda hos Manchester United. Man hade velat se honom under SAF, fantastisk spelare och än mer fantastisk person, men åldern tog ut sin rätta, farten har väl aldrig funnits men tempot är för högt för honom numer och en personlig önskan är att han återvänder till Manchester United i någon roll men känslan är väl att han sätter sig på någon medelhavsstol i Valencia och njuter av det han åstadkommit genom sin karriär, som spelare och som människa.

Men nu bränner vi ner den här jävla cirkusen och gror något fantastiskt ur askan.

 

 

 

Res med oss till Manchester!