Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens landskamper
Elangas första landslagsmål räckte inte för Sverige

Veckans sista landslagskoll är här och fokus blir framför allt på Sverige och Portugal. Mer specifikt på Anthony Elanga och Cristiano Ronaldo. Den förstnämnde blev inbytt och målskytt medan Ronaldo fanns med från start och var segerorganisatör för portugiserna. 

Roterat Sverige – Elanga inbytt och målskytt

Våra norska grannar kom till Friends Arena ikväll och hämtade hem alla tre poängen efter att ha vunnit med 2-0 mot Sverige.

Det var ett hemmalag som var tämligen blekt och skapade inte så värst mycket. Janne Andersson roterade mycket men vi fick inte se någon Anthony Elanga från start. Måhända hade 20-åringen behövts för att luckra upp och dra isär det norska försvaret.

När Elanga kom in bidrog han också med energi och kreativitet. Vid underläge 0-2 hade Unitedtalangen en boll som smet tätt utanför efter fint samarbete med Dejan Kulusevski. Typiskt, tänkte man.

Det skulle trots allt bli ett läge till för Elanga och då slog han till. Med en läcker bredsida placerade han in bollen bakom den norske målvakten i bortre hörnet och gjorde därmed sitt första mål i det svenska A-landslaget. Grattis till det, Anthony!

Vem som gjorde Norges mål kan ni säkert lista ut…

Ronaldo briljerade i målfest

Portugal tog emot Schweiz på hemmaplan i Nations League-gruppspelet och man kammade under kvällen hem sin första seger. Mycket tack vare Cristiano Ronaldo.

37-åringen stod för två av målen samt en framspelning när portugiserna vann med 4-0. Idag blev det 90 minuter för Ronaldo, till skillnad från senast mot Spanien, då han byttes in i andra halvlek.

Från United fanns så klart även Bruno Fernandes med i startelvan men i något protokoll hittar vi inte honom ikväll. Eller ja, kanske inte helt överraskande drog mittfältaren på sig en varning. Gissningsvis grinade han till på domare eller motståndare.

Fernandes byttes ut med dryga 20 kvar att spela.

Diogo Dalot däremot blev kvar på bänken hela matchen.

Hannibal inbytt på stopptid

Tunisien spelade tidigare under dagen kval till afrikanska mästerskapen och mötte Botswana på bortaplan.

Matchen slutade mållöst och det var antagligen inte den mest sprakande tillställningen, vilket måste ha berott på att Hannibal inte fanns med större delen av matchen. 19-åringen blev dock inbytt på stopptid.

Morgondagens match

Måndag 6 juni:

  • 12.20: Japan – Brasilien (träningsmatch) [Fred, Telles]

OBS, senare under söndagen: 23.00: USA – Uruguay (träningsmatch) [Pellistri, Cavani]