Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Landslagsnytt – Varane lämnar samling / Transfernytt om mittfältet

I söndagens nyhetssvep går vi bland annat igenom det senaste som hänt Unitedspelarna i landslagen, där det mest notabla är att Raphaël Varane kastar in handduken i i Frankrike. Vidare tar vi er på en tur i transfersfären. 

Landslagsnytt

Varane lämnar franska samlingen

Raphaël Varane har sin vana trogen åkt på ett bakslag i form av en skada, vilket gör att mittbacken tvingas lämna den franska landslagssamlingen. Detta rapporterar United via sin hemsida.

29-åringen spelade en timme mot Danmark i Nations League för ett par dagar sedan men utgick med ljumskbesvär.

Hur länge fransmannen blir ur spel får vi inga uppgifter om.

Oväntad förlust för England

Harry Maguire är den enda Unitedspelaren i det engelska landslaget den här samlingen och någon rolig inledning i Nations League-gruppspelet blev det inte. Det blev en 1-0-förlust för lejonen nere i Ungern och från Maguires håll notera vi 90 minuter och ett gult kort.

Garnacho tvåmålskytt i storförlust

Alejandro Garnacho fortsätter ösa in mål. För sitt Argentina gjorde han två igår när man visserligen förlorade med hela 6-2 mot Frankrike i en ungdomsturnering för U20-landslag.

Ett av målen var en riktig pärla, på frispark.

Hansen gjorde 90 för Norge

Isak Hansen spelade från start och fullföljde matchen när hans Norge och Nederländerna spelade 1-1 i en ungdomsturnering för U19-landslag.

Spelade Oyedele?

Ja, det har åtminstone jag inte hittat någon information om, när juniorlagsmittfältarens Polen (18) tog emot Nordmakedoniens dito. Resultatet skrevs hursomhelst till klara 6-1 för Polen.

Senaste transfernytt

United villiga att möta Barcas krav?

Att United kommer leta mittfältare den här sommaren är knappast någon nyhet. Paul Pogba och Nemanja Matic är två centrala mittfältare som inte kommer spela för klubben nästa säsong, vilket gör att trådar slängs ut från Uniteds håll.

Frenkie de Jong är en av spelarna det pratas flitigast om just nu och trots att en affär verkar vara svår att få igenom, kommer nu rapporter från katalanskt håll om att United kan tänkas vara villiga att möta Barcelonas krav.

Enligt tidningen Diario skriver att en summa uppemot €80 miljoner kan bli aktuell om United vill lösa nederländaren från Camp Nou. Det sägs i alla fall att United ska försöka övertyga mittfältaren.

Ten Hag håller koll på Eriksen?

Efter den otäcka olyckan under EM 2020 fick Christian Eriksen inte längre spela kvar i Serie A och Inter. Detta på grund av att dansken opererade in en pacemaker, vilket inte är tillåtet för spelare att ha, enligt det italienska ligaförbundet.

I stället återvände Eriksen till England för spel i “dansklubben” Brentford under andra halvan av säsongen. 30-åringen var en stor bidragande orsak till att nykomlingen klarade sig kvar i Premier League, med marginal.

Mittfältaren är sannolikt sugen på att fortsätta sin karriär i en större klubb – kanske Manchester United? Ja, det är åtminstone ett rykte som sipprat ut från Mirror.

Enligt tidningen ska Erik ten Hag vara angelägen om att få till en affär och därmed kunna stärka mittfältet, som varit på tapeten med De Jong ovan.

Om en övergång skulle bli av är det inga transfersummor inblandade, då Eriksen i så fall kommer gå gratis, men antagligen med en ganska fet sign-on-bonus.