Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Dagens landskamper
Sen kvittering räddade England

Ett tungviktsmöte utspelade sig ikväll mellan Tyskland och England på Allianz Arena, där Harry Maguire tog plats från start i den engelska backlinjen. En  sen straffspark för engelsmännen skulle till slut innebära att poängen blev delad. 

I övrigt får vi vända oss till ungdomslandslagen för att hitta Unitedspelare under kvällen.

Sen kvittering för England

Tyskland och England gjorde upp i Nations League under tisdagskvällen och på planen återfanns Harry Maguire i det engelska landslaget. 29-åringen bildade mittbackspar tillsammans med Manchester Citys John Stones och höll tätt under första halvlek. Tyskarna hade visserligen ett mål avvinkat för offside, där Maguire hjälpte till att hålla linjen som siste man.

I andra skulle man dock få kapitulera efter att Jonas Hofmann satt 1-0 till hemmalaget. Tyskarna var det spelförande laget men England var långt ifrån ofarliga när man stack upp. Den inbytta duon Jack Grealish och Jarrod Bowen skapade viss oreda i hemmaförsvaret men inte helt oväntat var det Harry Kane som skulle se till att stå i centrum.

Spursanfallaren fixade straff bara ett par minuter innan full tid och förvaltade elvameterssparken på bästa sätt till 1-1.

Maguire, då? Tja, han övertygade väl inte men det var inte heller så att det var en insats som påminde om de han stått för i United…

Bänken och inhopp för Garner

James Garner började på bänken för det engelska U21-landslaget EM-kvalspelade mot Albanien på hemmaplan under kvällen men inbytt med 17 minuter kvar. England vann komfortabelt med 3-0.

Ett bekant namn som också dök upp i England var den före detta Unitedspelaren Angel Gomes, numera i franska Lille.

Snöpligt tapp för Nordirland

Ethan Galbraith och Dermot Mee fanns bägge med från start när deras Nordirland tog emot Litauen i kvalet till U21-EM. Det såg länge ut att bli seger för gästande Nordirland, då man ledde med 1-0 fram till den sjunde tilläggsminuten. Väl då fick Unitedmålvakten Mee släppa kvitteringen förbi sig och ett snöpligt poängtapp är väl det minsta man kan säga om den matchen.

Galbraith spelade hela matchen på mittfältet och drog, precis som Mee, på sig en varning under matchen.

Hansens Norge förlorade

Isak Hansen spelar för närvarande kval till U19-EM med sitt Norge, som idag fick se sig besegrade med 3-2 mot Serbien.

Den talangfulle Unitedmittfältaren spelade hela matchen för Norge.