Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Phelan kommer inte fortsätta som tränare / De Jong allt närmare / Spansk forward på gång?

Fredagens nyhetssvep innehåller nyheter om att Mike Phelan inte kommer fortsätta som tränare i Manchester United. Dessutom skall Frenkie de Jong vara närmare en övergång till United, en spansk landslagsanfallare kan vara på väg till damerna samt att två spelare blivit uttagna i säsongens lag.

Phelan inte med i tränarstaben

Från The Athletic tar vi med oss att Mike Phelan inte kommer ingå i tränarstaben till nästa säsong. Erik ten Hag har tagit in Steve McClaren och Mitchell van der Gaag istället, vilket gör Phelan överflödig.

Det faktum att Mike Phelan så sent som i oktober förlängde sitt kontrakt med United, och därför är knuten till klubben fram till 2024, gör att någon form av exitavtal måste arbetas fram.

The Athletic avslutar sin artikel med att skriva att Phelan skulle kunna bli kvar i klubben i en ”non-coaching role”, men exakt vad det skulle innebära specificeras inte och inget skall heller vara klart med en sån roll.

Genombrott gällande De Jong?

Från Sam Pilger hämtar vi positiva nyheter gällande Frenkie de Jongs potentiella övergång till Manchester United.

Det stora hindret mot övergången skall ha varit De Jongs egen vilja att stanna i Barcelona, men emligt Pilger så skall De Jong kommit att acceptera att Barcelona vill sälja honom, och en återförening med Erik ten Hag skall nu vara lockande för mittfältaren.

Faktum är att Pilger skriver att United nu tror att De Jong vänt helt, och att han vill komma till klubben. Detta gör att klubben vill accelerera förhandlingarna och komma med ett bud.

Garcia till United?

Från spanska Futfem inhämtar vi att United skall vara nära att värva en spansk anfallare vid namn Lucia Garcia.

Garcia är 23 år gammal och har sedan 2016 spelat för Athleti Bilbao, men hon skall vara sugen på en ny utmaning. Hon har också representerat det spanska landslaget regelbundet sedan 2018.

Intressant kuriosa kring Garcia är att hon är något så ovanligt som en fyrling, men tre bröder födda samtidigt som henne.

Ronaldo och Batlle i årets lag

Slutligen säger vi grattis till Cristiano Ronaldo och Ona Batlle som tagits ut i årets lag för Premier League respektive Women’s Super League.