Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Eftertraktade anfallaren till rivalen / Tung landslagskväll för Unitedspelarna

Vi avslutar veckan med att kombinera ett par Unitednyheter med en landslagsuppdatering och kan i det förstnämnda avseendet slå fast att den eftertraktade anfallaren Darwin Nuñez väljer Merseyside före Manchester.

För Unitedspelarna i landslagen noterar vi ett inhopp från Anthony Elanga under kvällen samt start för Bruno Fernandes i Portugal. Alejandro Garnachos succé fortsätter också, som om det vore någon nyhet…

Inget United för Nuñez…

Det har visserligen varit på tapeten ett tag på sistone men nu har i alla fall följetongen som varit Darwin Nuñez fått ett slut.

Den uruguayanske anfallaren kommer att signera för Liverpool och därmed väljer Benficaspelaren bort bland annat Manchester United.

Hur stort Uniteds intresse varit för 22-åringen kan vi bara spekulera kring men ingen rök utan eld, som man säger.

Liverpool uppges betala omkring €75 miljoner för Nuñez.

Inte heller för Nkunku

RB Leipzigs poängmaskin Cristopher Nkunku har ryktats till en rad olika europeiska toppklubbar efter att en stark säsong i Bundesliga. Bland annat ska United ha ryckt i fransmannen men enligt lokaltidningen i Leipzig ligger ett nytt kontrakt och väntar på att skrivas under för 24-åringen.

Ryktena om Nkunku poppade framför allt upp under tiden som Ralf Rangnick var i United. Tysken har nämligen ett förflutet i RB Leipzig och därmed inte helt förvånande att blickar riktades ditåt.

Landslagskoll

Elanga inbytt i svensk förlust

Sverige fick återigen se sig besegrade av grannen i väst. Med Erling Haaland i spetsen kunde Norge vinna med 3-2 över svenskarna på Ullevål och den norske anfallaren stod för två av målen.

Sveriges mål gjordes denna gång inte av Anthony Elanga utan i stället var det Emil Forsberg som klev fram och gav de blågula hopp med sin reducering till 2-1 samt. Viktor Gyökeres putsade på stopptid till siffrorna till 3-2.

Elangas halvtimme på planen gjorde den här gången ingen väsentlig skillnad, jämfört med förra mötet då 20-åringen skickade in sitt första landslagsmål.

Brunos Portugal räckte inte till

Bruno Fernandes var ensam Unitedrepresentant i det portugisiska landslaget ikväll och hans bidrag skulle hjälpa föga då Portugal förlorade med 1-0 borta mot Schweiz.

27-åringen spelade 75 minuter i vad som skulle bli Portugals första förlust i Nations League-gruppen.

Diogo Dalot fanns med på bänken och förblev också där under hela matchen.

I den andra matchen i samma grupp vann Spanien med 2-0 mot Tjeckien.

Succén fortsätter för Garnacho

Alejandro Garnacho har under den här landslagssamlingen spelat en ungdomsturnering med sitt argentinska U20-landslag och vunnit pris både som turneringens sensation (från delegatens håll skriver man att Garnacho är “Revelation of the tournament”, vilket jag spontant tycker låter skevt) samt kammat hem turneringens mål.