Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Övergångssumman fortsatt ett bekymmer / Groenen ryktas bort / U23 blir U21

Lördagens nyhetssvep präglas, som väntat den här tiden på året, av diverse transferrykten, med varierande substans. I vanlig ordning rapporteras det om en nederländare in i herrlaget, samtidigt som en nederländska ryktas bort från damlaget.

I övrigt kan vi rapportera om ett par förändringar inom reservlagsfotbollen som kommer börja gälla från och med nästa säsong.

Nederländskt transferfokus

Övergångssumman fortsatt ett bekymmer

Huruvida Frenkie de Jong kommer spela sin fotboll på Old Trafford nästa säsong eller ej är den stora frågan inom Manchester United-kretsar just nu.

Att United och Erik ten Hag är intresserade av Barcelonas mittfältare råder inga tvivel om.

Bryderier finns däremot gällande hur en affär ska bli av. Barcelona uppges kräva €85 miljoner för 25-åringen men United sägs vara villiga att sträcka sig till cirka €70 miljoner.

Samma uppgiftslämnare, James Ducker på The Telegraph, menar att United ska vara den enda (rimliga?) intressenten för De Jong.

Den snäppet mindre trovärdiga tidningen The Mirror rapporterar idag om att nederländaren ska ha ”tömt sitt skåp” i Barcelona, vilket skulle kunna vara en indikator på att något är på väg att hända.

Groenen ryktas bort

Medan en nederländare ryktas in i herrlaget, ryktas en damspelare med samma nationalitet bort från United.

Mittfältaren Jackie Groenen uppges dra till sig intresse från Juventus, där förhandlingar sägs pågå, enligt italienska medier.

Henderson allt närmre Forest

Dean Henderson ser ut att komma allt närmre en flytt till nykomlingen Nottingham Forest.

Vi har rapporterat om det innan och att det i så fall ska röra sig om ett lån till att börja med, vilket sedan kan bli en permanent övergång.

I United tyder det mesta på att David De Gea kommer förbli nummer ett mellan stolparna.

U23 blir U21 – Premier League öppnar för större frihet

Det som vi vanligtvis kallar reservlaget och som officiellt benämns som U23 kommer från och med nästa säsong bli U21, meddelar Premier League.

Förändringen öppnar även för större frihet att använda fler seniorspelare i reservlagssammanhang. Tidigare har lagen fått ha tre seniora (eller överåriga) spelare inkluderade i en matchtrupp men nu kommer taket höjas till fem.

Detta ses som ett steg i att höja kvaliteten och låta ungdomarna både spela med och mot bättre spelare.

Lagen kommer även tillåtas ha en seniormålvakt i matchtrupperna.

Stanley till Bolton Wanderers

Till sist kan vi meddela att akademispelaren Connor Stanley, 19, som nyligen släpptes av United, har gjort klart med Bolton Wanderers, där han kommer tillhöra klubbens reservlag.