Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Manchester Uniteds förstaårsjuniorer 2022/23
14 nya Unitedspelare, däribland en FA Youth Cup-vinnare

Manchester United har idag bekräftat förstaårsjuniorerna för säsongen 2022/23. Totalt är det 14 spelare som kontrakteras som scholars inför nästa säsong. Med ett undantag är det spelare som redan var i klubben på schoolboy-kontrakt och de flesta har redan debuterat i juniorlaget.

I år gäller att förstaårsjuniorerna – som är U17-spelare – ska vara födda tidigast den 1 september 2005.

Målvakten Elyh Harrison är den enda i vår ny juniorkull som inte hämtas från Uniteds akademi. Han värvas från Stevenage, som på sin hemsida skriver att klubben får en betydande ersättning för talangen. United och Stevenage ska ha nått en överenskommelse utanför reglerna för Elite Player Performance Plan.

Mest etablerad av de nya är mittbacken Louis Jackson (toppbilden). Han har redan gjort 13 matcher för juniorlaget. Mest notabelt i maj, då han bildade mittbackspar med Rhys Bennett, när Nottingham besegrades i FA Youth Cup-finalen inför 67.492 åskådare på Old Trafford. Är skotsk U17-landslagsspelare.

Anfallaren Adam Berry gjorde fem inhopp i juniorlaget den gångna säsongen.

Ruben Curley är mittfältare med en handfull juniorlagsmatcher på meritlistan, varav fyra från start.

Mittbacken Jack Kingdon, som är skotsk U17-landslagsspelare, har ett förflutet i Morecambe men hämtades till akademin hösten 2020. Gjorde debut som U15-spelare säsongen 2020/21 men fick ingen speltid förra säsongen.

Finley McAllister är mittfältare och blev Uniteds yngsta U18-spelare någonsin när han debuterade mot Derby i februari förra året. Har nu hunnit göra sju matcher i juniorlaget.

Anfallaren Ashton Missin är den enda av de 13 uppflyttade U16-spelarna som ännu inte har varit med i juniorlagstruppen i någon match, men så är han också yngst av de nya. Har ändå fått en del uppmärksamhet från de som följer de yngre Unitedlagen. Hans namn kommer onekligen bidra till många trötta ordvitsar.

Jack Moorhouse spelar anfallare och han blev målskytt mot Burnley i november. Har spelat tre matcher för juniorlaget, samtliga från start under en månad i slutet av förra kalenderåret.

Målvakten Thomas Myles har ännu inte debuterat i juniorlaget men han satt på bänken ett par gånger i början av förra säsongen.

James Nolan är ytterback och har redan spelat åtta matcher i juniorlaget. Dock bara en match från start.

Ytterbacken Habeeb Ogunneye har meriter från Englands U17-landslag och har redan spelat elva matcher (sex från start) för Uniteds juniorlag. På de matcherna har han bidragit med ett mål och två assists.

Malachi Sharpe är skotsk U17-landslagsspelare som spelar anfallare. Gjorde fyra matcher från start i början på förra säsongen och bidrog med ett mål.

Anfallaren Ethan Wheatley agerade inhoppare mot Blackburn i mars, vilket är hans hittills enda match i juniorlaget.

Ethan Williams är också anfallare men har ännu inte fått debutera i juniorlaget. Satt emellertid på bänken mot Blackburn i april.

Ytterligare någon spelare kan komma att adderas till gruppen av förstaårsjuniorer. Starka rykten placerar Tottenhams vänsterback Jayden Meghoma i United.