Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Malacia först ut? / Russo matchens spelare / Även Skinner jagar nyförvärv

Fredagssvepet innehåller inga riktiga Breaking News men vi rapporterar fortsatt om att två spelare väntas bli klara inom de kommande dagarna. Efter lite trubbel med representationsfrågor för Tyrell Malacia så verkar backen från Feyenoord bli den första att presenteras. Vi inkluderar också bland annat att Alessia Russo gör succé i landslaget och blev matchens spelare i vinsten mot Schweiz. 

Malacia först ut?

David Ornstein rapporterade tidigare idag att affären med Tyrell Malacia fått en fnurra på tråden angående representationsproblematik och agenten Ali Dursun som inte hade fullt mandat att föra 25-åringens talan. Det hela verkar dock redan ha fått en lösning. Den holländske landslagsbacken tillhörande Feyenoord kom lite från ingenstans när fokus legat på helt andra spelare.

De eventuella hinder som funnits för att fullgöra affären tycks alltså redan vara röjda ur vägen. Enligt Simon Stone blir Malacia det första nyförvärvet som presenteras sedan Erik ten Hags ankomst till Old Trafford.

Summan för övergången sägs uppgå till 15 miljoner euro plus 2 miljoner i bonusar.

Russo matchens spelare

Alessia Russo som gjort en riktigt fin säsong i Manchester United med bland annat 11 mål på 30 matcher fortsätter sina framgångar även i landslaget. Hon stod för en fin insats och gjorde mål i Englands vinst över Schweiz. Slutresultatet blev 4-0. Russo satte första målet i 56:e minuten och blev också utsedd till matchens spelare.

Nästa match blir i skarpt läge när England öppnar EM emot Österrike. Matchen går av stapeln på Old Trafford den 6:e juli klockan 21.00.

Russo uttalade sig efter matchen mot Schweiz:

Det fanns perioder i första halvlek där vi kunde gjort mål men vi var tålmodiga och i halvtid pratade vi om att hålla uppe tempot och låta bollen gå snabbt. Vi gjorde exakt så i andra. Ersättarna som kom in gjorde mer skillnad och det var fantastiskt. Självklart vill du alltid göra mål som anfallare och det var fint att sätta ett. Laget gjorde en mycket bra insats.

 

Även Skinner jagar nyförvärv

Även på damsidan kommer rykten om värvningar. United har tidigare visat intresse för Evertons Grace Clinton och det verkar nu vara aktuellt igen. Den unga mittfältaren född 2003 har spelat 5 matcher i seniorlaget och representerar även Englands U19-landslag. Hon ses som en mycket stor talang.

En annan spelare på Marc Skinners radar sägs vara Claudia Bunge. Bunge återfinns i Melbourne Victory och är landslagsback i Nya Zeeland.