Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Henderson utlånad till Nottingham Forest

Dean Henderson kommer att spela fotboll för Nottingham Forest nästa säsong. Det har nu bekräftats av båda klubbarna.

Det handlar alltså om ett säsongslångt lån för Henderson som haft en rejäl brist på speltid i United, och ett lån känns därmed som en rimlig lösning. Det blev bara tre framträdanden för 25-åringen förra säsongen, och inget av dessa kom i ligan. Nu får han dock chansen att visa upp sig hos nykomlingen där han antagligen kommer att ha en del att göra.

Nottinghams tränare Steve Cooper hade följande att säga om Henderson efter att flytten blev officiell.

”Dean är en målvakt i toppklass och han är hungrig efter fler möjligheter att spela och att fortsätta visa sig på högsta nivå. Han har spelat i Premier League ett flertal gånger men har också upplevt Champions League och internationell fotboll”.

Henderson har också uttalat sig och hade detta att säga.

”Jag är verkligen glad över att ansluta till en sån fantastisk klubb med underbara fans och en fantastisk historia”.

”Jag vill tacka managern och ägarna i Nottingham Forest för möjligheten att spela för denna klubb under deras första säsong tillbaka i Premier League. Jag är verkligen glad över att arbeta med alla i klubben från managern, spelarna och målvaktstränaren Danny Alcock”.

”Slutligen, ett stort tack till fansen för det välkomnande jag har fått och jag kan inte vänta med att fira några fantastiska ögonblick tillsammans den kommande säsongen.”

Nottingham kommer inte att ha en option att köpa Henderson efter lånet, utan han kommer att komma tillbaka till United efter säsongens slut.

Vi önskar Dean Henderson all lycka i Nottingham!