Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Tyrell Malacia
Det kan bli en överraskande bra affär med lite tur

Manchester United har gjort sin första värvning under sommaren. Vänsterbacken Tyrell Malacia från Feyenoord ansluter till Erik ten Hags lagbygge och vi ska givetvis gå igenom vad redaktionen har att säga om affären.

Manchester United har nu presenterat det första nyförvärvet för sommaren då ytterbacken Tyrell Malacia från Feyenoord ansluter till klubben. Dina tankar om det?

Elias Hallström: Intressant på så vis att det naturligtvis är Erik ten Hag som till fullo har initierat värvningen. Det borde innebära att han känner till Malacia och vet hur han ska få användning av honom. Mycket mer än så har jag nog inte att säga, då det är en tämligen anonym spelare för den breda massan.

Jonathan Gren: En intressant värvning, speciellt för framtiden. Dock tror jag att det finns en god chans att han etablerar sig som förstaval på vänsterkanten redan denna säsongen.

Gustav Brinck-Larsen: Om man inte ansåg att Brandon Williams eller Alvaro Fernandes var redo att konkurrera med Shaw var en ny vänsterback nödvändig, med tanke på att Alex Telles visat att han absolut inte var bra nog. Och man ansåg väl inte att det två förstnämnda var bra nog, vilket gör att jag anser att Malacia är en bra värvning.

Mikael Österdahl: Jag är mestadels förvirrad, för jag såg inte framför mig att United skulle värva en vänsterback i sommar. Inte så att det inte går att förbättra den positionen men jag tycker att det finns större hål på i stort sett alla andra positioner.

Peter A Lilja: Jag vet i princip inget om Malacia måste jag erkänna. Det som är bra i kråksången är väl att något händer, att det kanske släpper nu med några ytterligare i kölvattnet av första spelaren in.

United uppges betala omkring £13 miljoner för 22-åringen och kontraktet sträcker sig till 2026 med ett optionsår. Vad tycker du om dealen?

Elias Hallström: Känns framför allt som en vettig prislapp med tanke på ålder och att hans rykte om sig som en spännande spelare. Ser bara fördelar med långt kontrakt i detta fall.

Jonathan Gren: En bra deal som har potential att bli fantastisk om han etablerar sig som Ten Hags förstaval.

Gustav Brinck-Larsen: Det beror ju på hur bra han är, men i dagens fotbollsvärld är det ju en förhållandevis billig värvning.

Mikael Österdahl: Ingen aning, egentligen. Men det är ju inga stora pengar direkt, så risken är liten.

Peter A Lilja: Det känns som en fair deal med den beskrivning som görs av Malacia när man försöker sätta sig in i hans egenskaper. Det kan bli en överraskande bra affär med lite tur.

Malacia håller till på vänsterbacken, där redan Luke Shaw och Alex Telles finns. Tror du nyförvärvet kommer kunna göra positionen till sin under säsongen som stundar?

Elias Hallström: Jag vill tro det men det baserar jag mest på att jag är så bottenlöst trött på Shaw och Telles. Visst, Shaw får mer än gärna hitta formen han hade för ett år sedan men det känns långt borta. Telles har jag gett upp hoppet om, så räknar med att Malacia får mycket speltid.

Jonathan Gren: Ja det tror jag. Telles ser inte ut att ha någon framtid här så jag förväntar mig att han kommer att lämna detta transferfönstret. Då är det istället bara Shaw som han behöver konkurrera med och där tror jag att han har en ganska bra chans.

Gustav Brinck-Larsen: Han ska vara redigt bra om han konkurrerar ut Shaw. Men andraval ska han ju bli, och som sådant få en hel del matcher.

Mikael Österdahl: Jag har aldrig sett honom spela, men om han inte är mycket bättre än Telles är det ett gigantiskt felköp. Förutsätter att Telles försvinner, alternativt placeras längst ner i frysboxen. Skulle vara intressant att veta om tanken är att han ska vara förstaval, agera backup åt Shaw eller om ledningen har tänkt sig en konkurrenssituation.

Peter A Lilja: Svårt. Telles tycks inte ha det i sig. Shaw har en hög nivå i sina bästa stunder men bör höja sig rejält från förra året annars kan nog Malacia göra anspråk på platsen permanent.

Har du någon koll på Malacia sedan tidigare, och vad kan du i så fall säga om honom?

Elias Hallström: Nej, ingenting. Hade inte det ens hört namnet innan ryktena började florera.

Jonathan Gren: Inte mycket. Följde honom lite i slutet på säsongen men där snackar vi kanske 4-5 matcher.

Gustav Brinck-Larsen: Inget i verkligheten, men jag har värvat honom till United på Football Manager vid minst ett tillfälle. Och där gillade jag honom.

Mikael Österdahl: Nej.

Peter A Lilja: Ingen koll alls i princip sedan tidigare. Har nu försökt läsa på det som går.

Vad har du för förväntningar på Malacia i United?

Elias Hallström: Kortsiktigt att han bidrar till en konkurrenssituation på vänsterbacken. Långsiktigt att han inom 2-3 år har gjort positionen till sin i flera år framöver. Allt detta utan att ha sett en sekund av honom. Får lita på Ten Hags omdöme här, helt enkelt.

Jonathan Gren: Att han ska vara Uniteds förstaval på vänsterbacken i många år framöver.

Gustav Brinck-Larsen: Inga förväntningar, jag har slutat ha förväntningar på Unitedspelare. Men jag hoppas att han skall hjälpa till att göra United bättre.

Mikael Österdahl: Inga alls. Det får bli vad det blir. Förhoppningsvis blir det bra.

Peter A Lilja: Förväntningarna måste bli att han bidrar till att höja en backlinje på rejäl dekis förra året. Oavsett om han spelar eller inte.